Ylialueelliset seurafoorumit tulossa

Verkostoituminen muiden seuratoimijoiden kesken on mahdollisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä.

Salibandyliitto järjestää tammi-helmikuussa 2017 ylialueellisia seuratapaamisia. Kolme erillistä foorumia tuo useiden eri alueiden seuratoimijat ja liiton henkilökunnan yhteen. Yhteisenä tavoitteena salibandyn kehittyminen vuorovaikutuksen tuoman lisäarvon kautta.

Tapaamisten sisältö koostuu yhteisistä työpajaosioista, Salibandyliiton tuottamista aiheista sekä ulkopuolisesta asiantuntijaosuudesta. Lisäksi kaikissa työpajoissa on vieraana Pesäpallon seurakehittäjiä tuomassa oman mausteensa ohjelmistoon.

TAPAAMISTEN AJANKOHDAT JA PAIKAT:
Helsinki 13.1.2017 – 14.1.2017
Hämeenlinna 27.1.2017 – 28.1.2017
Jyväskylä (Laukaa) 3.2.2017 – 4.2.2017

Helsingin-tapaamiseen kutsutaan Etelä-Suomen ja Pohjois-Suomen alueen seuratoimijat. Hämeenlinnan kohtaamisessa kohtaavat Länsirannikon, Sisä-Suomen osalta Kanta-Hämeen sekä Kaakkois-Suomen seuraväki ja viimeisin viikonloppu kokoaa yhteen Pohjanmaan, Savo-Karjalan sekä Sisä-Suomesta Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueen seuraihmiset.

Salibandyliiton kehityspäällikön sijaisuutta hoitava Mika Saastamoinen kommentoi tapaamisia seuraavasti:

– Yhteistyö ja avoin ilmapiiri yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi on nykyisessä yhteiskunnassamme elinehto pitkäkestoiseen menestymiseen. Syksyn ajan olen saanut ilolla seurata Seura 360 -projektin kehittävää ilmapiiriä, jossa koko projektiryhmä tekee yhdessä töitä riippumatta siitä, onko seurasta tai lajiliitosta. Tämähän on oltava näin, koska salibandy ei kehity yksittäisten toimijoiden yksittäisistä toimista, vaan tehokkainta kehittyminen on, kun teemme asioita avoimesti yhdessä. Lisäksi odotan mielenkiinnolla pesäpallon seurakehittäjien vierailuja. Saamme varmasti raikkaita näkökulmia seurojen kehittymisen haasteisiin, kun avaamme kaukalon myös toisen lajin näkemyksille.

Suomen Pesäpalloliiton seurakehittäjä Ville Pulkkinen odottaa myös mielenkiinnolla lajien välistä kohtaamista.

– On hienoa huomata, kuinka vahva molemminpuolinen ymmärrys keskusteluissa salibandyn ja pesäpallon toimijoiden parissa vallitsee lasten monipuolisen liikunnan merkityksestä niin pelaajakehityksen kuin kansanterveyden kannalta. Säbä ja pesis lajeina kehittävät pitkälti samoja ominaisuuksia eri toimintaympäristöissä.

– Pesäpalloliiton seurakehittäjät ovat erittäin positiivisella fiiliksellä tulossa Salibandyliiton seuraseminaareihin kertomaan lajiliikkeemme nykytilasta ja tulevaisuuden visioista. Samalla tulemme esittämään aidon toiveemme yhteistyön aloittamisesta sekä rohkaisemaan seura- ja liittoihmisiä vapaaseen keskusteluun. Ajatuksia ja kannanottoja toivotaan runsaasti. Tahtotila muutokselle, kuinka lasten monipuolista liikuntaa Suomessa tulevaisuudessa järjestetään on yleisesti ottaen jo olemassa. Konkreettiset toimet tai yhteistyöt ovat toistaiseksi kuitenkin vain yksittäistapauksia. Riittääkö tulevaisuudessa pelirohkeus olla yhdessä edelläkävijöitä ja tehdä asiassa isojakin uudistuksia…? Näin itse uskon, Pulkkinen jatkaa.

KIINNOSTUITKO! Ota yhteyttä Mika Saastamoiseen ja kysy lisää:
Mika Saastamoinen (kehityspäällikkö)
Puh.0400-529 008
Email: mika.saastamoinen[a]floorball.fi
Twitter: @MiSaastamoinen

Jaa artikkeli