Valmentajalisenssijärjestelmää uudistetaan

Salibandyliiton valmennusosaamisen kehittämisen yhtenä osa-alueena käynnistyy valmentajalisenssin uudistus.

Valmentajalisenssijärjestelmällä pyritään vahvistamaan yksittäisen valmentajan valmennusosaamista ja tukea näin seurojen laadukasta työtä urheilijan arjessa.

Varsinaisen valmentajakoulutuksen tueksi tarkoituksena on tarjota foorumi yhteisöllisyyden ja vuorovaikutuksen lisäämiseksi salibandyvalmentajien ja -ohjaajien parissa.

– On paljon erilaisia tilanteita, joiden edessä – varsinkin aloitteleva valmentaja saattaa kokea olonsa epävarmaksi tai vastaavasti hän on saattanut löytää pulmaansa ratkaisun, jota joku toinen kollega parhaillaan miettii. Kokemusten jakamiselle ja keskustelun lisäämiselle valmentajien keskuudessa on tarvetta. Uskon, että yhdessä toimimalla ja kokemuksia jakamalla viemme suomalaista salibandya eteenpäin, luottaa Salibandyliiton seuratoiminnan päällikkö Kim Sällström.    

Valmennuskoulutukset pysyvät edelleen omana kokonaisuutenaan valmentajan urapolulla, mutta lisenssijärjestelmän halutaan tuovan arkeen lisäarvoa niin työkalujen kuin vuorovaikutuksen kautta. Avainseurojen näkemys järjestelmän kehittämisessä tulee olemaan ensiarvoisen tärkeää.

Salibandyliitto ja InnoSport ovat tässä yhteydessä solmineet yhteistyön, joka takaa järjestelmän kehittämiselle jo lähtötilanteessa markkinoilla meritoituneen ja osaavan kumppanin. Valmentajalisenssijärjestelmän kehittämistyön lähtölaukaus tapahtuu helmikuun alussa Avainseuroihin suunnatun tarvekartoituksen myötä.

Valmentajalisenssijärjestelmän edistymisestä viestitään kevään ja kesän aikana Salibandyliiton kanavissa.

Lisätietoja Salibandyliitossa: Seuratoiminnan päällikkö Kim Sällström, kim.sallstrom(at)floorball.fi, 0400 529 003.

Kuva: Juhani Järvenpää.

Jaa artikkeli