Vakka-Suomen tyttösalibandykerhoille Unihocin varustepaketteja

Vakka-Suomen seurat Uudenkaupungin Salibandy, KaPa-65, Laitilan Jyske ja UHV Bulls Vehmaa päättivät keväällä panostaa yhdessä tyttösalibandytoiminnan kasvattamiseen ja kehittämiseen alueellaan. Ideasta syntyi yhteinen tyttösalibandykerhokonsepti, jota jokainen seura vetää omalla paikkakunnallaan. Kerhoilla on yhteinen koordinaattori, Sara Aarras. Hän auttaa seuroja saamaan kerhotoiminnan käyntiin. Kerhojen huipennus on keväällä pidettävä turnaus.

Kerhokoordinaattorin mietteitä
– Tämä on mukavaa ja täysin uudenlaista toimintaa ja itselläkin on ollut paljon oppimista. Koordinaattorin hommana on kontaktoida koulut yhdessä seurojen kanssa, kertoo Sara Aarras.

– Koulut ovat suhtautuneet tyttöjen lajiin tutustumiseen positiivisesti. Pääsääntöisesti mukana on ollut 1-2-luokkalaiset, pienemmissä kouluissa koko alakoulu. Lapset ovat tykänneet kokeilupäivästä ja harjoitelleet innokkaasti lajitaitoja. Tähän mennessä kouluja on kierretty Kalannissa, Laitilassa ja Uudessakaupungissa.

Toiminnan erityispiirteet
– neljä seuraa tekevät yhteistyötä tyttösalibandyn kehittämiseksi Vakka-Suomen alueella
– seuroilla on yhteinen koordinaattori, joka auttaa toiminnan käynnistämisessä
– vuosi huipentuu yhteiseen kerhoturnaukseen

Varustepaketit luovutettiin kerhoille
Neljän seuran kerhojen vetäjät vastaanottivat uudet Unihocin varustepaketit naisten 1. divisioonan ottelun KaPa-65 – SB Vaasa yhteydessä Uudessakaupungissa. Varusteet luovutti Länsirannikon Respect-pelaaja Maija Pohjankoski.

Salibandyliitto jakaa tukea
pikkujunioreiden uuteen toimintaan

Salibandyliitto haluaa tukea seurojen uutta kerhotoimintaa ja juniorijoukkueita. Syksyn aikana on voinut hakea tukea uusien 6-9-vuotiaiden tyttöjen ja poikien uusien ryhmien perustamiseen. Salibandyliitto teki vuonna 2015 positiivisen tuloksen ja jakaa sen suoraan seurojen toiminnan tukemiseen. Uusien ryhmien perustamisen lisäksi voi hakea tukea uuden kaukalon hankintaan.   

Faktat tiskiin:
– uudet kerhoryhmät tai joukkueet voivat hakea tukea toiminnan aloittamiseen
– tuki sisältää varustepaketin ja Säbämestarikoulutuksen
– Unihocin varustepaketti sisältää 20 mailaa, 20 liiviä, 20 palloa ja 20 suojalasit

Jaa artikkeli