Rooster palasi Rocksalibandyn mestariksi

Jack The Rooster voitti Rocksalibandyn Suomen mestaruuden jälleen vuoden tauon jälkeen. Finaalissa se kukisti kotijoukkue FBC Kempeksen lukemin 5-3.

Rocksalibandyn 15. Suomen mestaruusturnaus järjestettiin Leppävirralla Vesileppiksessä 13.-14.1. Ensimmäistä kertaa turnaus oli kaksipäiväinen. Mukaan oli ilmoittautunut kymmenen joukkuetta: Rio Grande Rovaniemeltä, Volume Rock Cocks Vaasasta, järjestävä joukkue FBC Kempes Kuopiosta, Ilosaarirok Joensuusta, Jack The Rooster ja Dog’s Ball Tampereelta sekä pääkaupunkiseudulta The Marshal of YLE, Jepukka, Nosturi ja Warner Music.

Välieräpaikat tiukassa
Kymmenen joukkuetta oli jaettu kahteen viiden joukkueen alkulohkoon. Alkusarjassa oli monta erittäin jännittävää ottelua ja viimeiseen otteluun asti saatiin jännittää, ketkä joukkueet raivaavat tiensä välieriin. Viime vuoden mestari Jepukka jäi täpärästi välierien ulkopuolelle, joten oli selvää, että mestari tulee vaihtumaan. Viime vuoden tapaan yksi välieräpari oli Dog’s Ball-Jack The Rooster. Warner Music pääsi ensimmäistä kertaa osallistujahistoriansa aikana välieriin. Vastustajaksi tuli FBC Kempes.

Tamperelaisten keskinäinen hegemoniataistelu noudatti samaa kaavaa kuin viime vuonna. Tiukkaakin tiukempaa oli ja voittaja selvisi vasta rangaistuslaukausten jälkeen. Ja niin kuin viime vuonna, pidemmän korren nappasi Jack The Rooster. Toisessa välierässä Warner yritti tosissaan laittaa kampoihin FBC Kempekselle, mutta se e ihan riittänyt. Kempes finaaliin voitolla 3-0. Pronssiottelussa ensimmäinen erä oli tiukka, mutta toisessa erässä Dog’s Ball meni menojaan ja voitti pronssin selvin lukemin 6-1.

Jack The Rooster palasi mestariksi
Finaalissa rymisteltiin vielä ihan vauhdilla, vaikka kaksi väsynyttä joukkuetta olikin vastassa. Ensimmäinen erä päättyi tasatilanteessa 3-3. Toisessa erässä Rooster väänsi väkisin kaksi maalia ja tähän Kempes ei enää pystynyt vastaamaan.

Roosterin uskolliset kannattajat yhdessä pelaaja Panu Parviaisen kanssa

-Aivan mahtavaa, jälleen kerran onnistunut turnaus ja hienoa päättää se mestaruuteen, fiilisteli Loui So, Roosterin keulahahmo.

Palkintojen jakoa ja jamittelua
Rocksalibandyssa on perinteisesti kolmen parhaan joukkueen lisäksi palkittu turnauksessa muuten ansioituneita pelaajia ja kannattajia. Palkintojen jako oli iltajuhlassa ja sen jälkeen jamiteltiin vielä koko rocksalibandy-yhteisön voimin. Lavalla kävi muun muassa Volume Rock Cocksin pelaajistoa esittelemässä taitojaan.

Palkitut

Turnausisäntä: Jarkki Pöyhönen, FBC Kempes
Läpilyönti: Anni Kortelainen, Volume Rock Cocks
Rockmirri 2017: Susan Lehenberg, Ilosaarirock
Rockkukko 2017: Sakri, Dog’s Ball
Pistepörssin voittaja, MVP: Marko Meronen, Jack The Rooste, mutta koska ei ollut paikalla palkintojuhlissa, palkinto meni kakkoselle Mikko Pakarinen, FBC Kempes