Pohjola Cup, pojat -98-99

Poikien pelaajapolun päätöstapahtuma

Poikien 1998-99-syntyneiden Pohjola Cup pelattiin 11.-14.8. 2016 Eerikkilän Urheiluopistolla. Tapahtumaan oli kutsuttu 72 kenttäpelaajaa ja 8 maalivahtia, parhaat näistä ikäluokista.

Pohjola Cup on myös poikien pelaajapolun päätöstapahtuma. Pelaajapolulla tarkoitetaan Salibandyliiton tapahtumia ja ikäluokkavalmentajien seurantaa, jota on tehty useampia vuosia. Tämän jälkeen liiton toimenpiteet pelaajien kehityksen tueksi ovat säännöllinen Urheiluakatemiavalmennus ja maajoukkuetoiminta. Päätyö tehdään edelleen seuroissa ja pelaajien omasta toimesta.

Pohjola Cupissa pelaajat oli jaettu neljään joukkueeseen, joita ikäluokkavalmentajat valmensivat. Joukkueet pelasivat kerran toisiaan vastaan täysimittaisen ottelun Eerikkilän erinomaisissa olosuhteissa. Lisäksi avauspäivänä oli fyysisten ominaisuuksien testit ja joka päivä oheistreenit.

Välillä ohjelmassa oli muutakin kuin salibandya, kuten jalkapalloa, lippupalloa ja keihään heittoa. Kaikki ottelut videoitiin, joten myös videopalavereita pidettiin. Muutoin oltiin kuin ammattiurheilijat eli syötiin hyvin ja levättiin. U19 maajoukkuevalmentajat seurasivat kaikki pelit ja ikäluokkavalmentajat antoivat päätöspäivänä henkilökohtaiset palautteet.

Turnauksen pistepörssin kolmen kärki löytyi ”sinisestä” joukkueesta: Joonatan Kovanen 6+3, Christian Remes 5+3 ja Heikki Iiskola 4+3. Pohjola Cupissa valittiin All Stars-pelaajat ja MVP (tapahtuman arvokkain pelaaja). Palkitut kuvassa.

Maalivahti: Sakari Pulkkinen, EräViikingit.
Puolustajat: Antti Suomela, OLS ja Joni Halminen, FBT Pori.
Hyökkääjät: Joonatan Kovanen, NST, Toni Rintala, Oilers ja Christian Remes, Tiikerit.
MVP: Eetu Sorvali, Josba.

Jaa artikkeli