Mervi Kilpikoski: Kehityshankkeita käynnissä

Salibandyliiton kehityspäällikkö Mervi Kilpikoski esitteli valtuuston kokouksessa millaisia seura- ja kehityshankkeita on meneillään.

Salibandyliiton seura- ja kehityspalvelut jakautuu kahteen selkeään kokonaisuuteen. Molemmissa kokonaisuuksissa toteutetaan strategian mukaisia kehitystoimia.

Nykyinen Sporttirekisteri ja lisenssimyynti toimivat ensi kilpailukaudella, mutta taustalla on käynnissä kilpailutus uuden Sporttirekisterin toteuttajasta. Salibandyliitto seuraa kilpailutuksen etenemistä ja tekee omat ratkaisunsa uuden järjestelmän osalta todennäköisesti loppuvuodesta 2016 tai alkuvuodesta 2017. Nykyinen lisenssimyynti ja jäsenrekisteri ovat olemassa niin kauan kuin tarvitaan, mutta niitä ei kehitetä nykyisen palveluntarjoajan toimesta

Erotuomaripalkkioiden keskitetty maksujärjestelmä kehittyy kaudelle 2016-17 erityisesti seurojen käytön näkökulmasta. Huhtikuussa oli avoinna palautekysely, jonka vastausten perusteella lopulliset kehitystilaukset tehdään. Kehittäminen kohdistuu erityisesti seurojen laskutukseen ja joukkuekohtaiseen raportointiin. Kaudella 2016-17 saman järjestelmän kautta suoritetaan myös pääsarjojen erotuomaripalkkioiden ym. kulujen maksu.

Seuratiedottamista on kokeiltu kaudella 2015-16 Seurajohdon kausi-infolla ja seurojen yhteyshenkilöille suunnatuilla uutiskirjeillä. Uutiskirjeisiin kootaan ajankohtaisia aiheita myös muilta toimintasektoreilta, mutta yksi keskeinen tiedotustarve on kauden aikana ollut erotuomaripalkkioiden laskutukseen liittyvät asiat. Seuralaskujen toimittamisen ja eräpäivien tiedottaminen seuroille paremmin on kehitysalue. Myös floorball.fi sivujen palvelukokonaisuuksien tekstejä kehitetään ja lisätään.

Avainseuratoimintaa päätettiin jatkaa, mutta avainseurayhteyshenkilötoiminta loppuu. Uudistaminen koskee alueellisia ja valtakunnallisia seurakohtaamisia, niiden vuosikellon määrittelyä vuosille 2016-18 sekä toimintamallin ja sisältöjen määrittelyä. Avainseuratoiminta ei jatkossakaan ole seurakehittämistä, vaan enemmän seurojen mahdollisuus kohdata toisiaan alueellisesti sekä valtakunnallisesti.

Liittokokouksessa 2014 esitettiin aloite, jonka mukaan erotuomaritoiminnan arvostusta ja toimintailmapiiriä tulee kehittää. Työryhmä on kokoontunut kerran vuoden 2015 puolella ja kaksi kertaa vuoden 2016 puolella. Seuraava työpaja on toukokuussa.

Työryhmä työskentelee työpaja-tyyppisesti keskittyen kerrallaan yhteen aihepiiriin tai näkökulmaan. Työpajojen tuloksena on syntynyt kokeiluideoita, joita tullaan testaamaan käytännössä tämän vuoden aikana. Esimerkki tulevasta kokeilusta on eri tasoisten otteluiden videopankin rakentaminen ja valmentajien ja erotuomareiden yhteisen kauden aloitustilaisuuden järjestäminen.

Seurojen toiminnan kehittäminen konseptoidaan uudelleen: salibandyseuran portaat 1-5 kehityksen tiellä määritellään yhdessä seurojen kanssa. Tavoitteena on olla maailman paras salibandymaa, eikä se onnistu jos seuramme eivät ole samaa tasoa – kaikessa toiminnassa. Valmistelemme prosessia, jossa seurojen edustajat osallistuvat valmisteluun erittäin vahvasti.

Enemmän tästä kokonaisuudesta tulemme tiedottamaan sitten kun on valmius käynnistää yhteinen työskentely.

Teksti: Mervi Kilpikoski, kehityspäällikkö
Kuva: Juhani Järvenpää.

Jaa artikkeli