Liittokokous 29. marraskuuta Helsingissä

Suomen Salibandyliiton sääntömääräinen liittokokous pidetään lauantaina 29. päivänä marraskuuta 2014 alkaen klo 13 Helsingissä. Paikkana on Niemi Center (Hartwall Areena) osoitteessa Areenankuja 1, 00240 Helsinki.

Joka toinen vuosi pidettävä liittokokous on Salibandyliiton ylintä päätösvaltaa käyttävä elin, joka valitsee mm. luottamusjohdon (hallitus ja valtuusto) seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi 2015-2016. Myös paljon muuta asiaa on esillä.

Esitykset kokouksessa käsiteltäviksi asioiksi tulee toimittaa Salibandyliiton Helsingin-toimistoon viimeistään torstaina 30.10.2014.

Ehdokasasettelu puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaaleihin päättyy torstaina 30.10.2014.

Kokouksessa käsitellään toimintasääntöjen 9§ mukaiset asiat sekä mm. sääntömuutosasioita.

Kokouskutsu toimitetaan jäsenseuroille postitse ja sähköpostitse viimeistään 14 vuorokautta ennen kokousta, 14.11.2014.

Lue myös: Valtuustoehdokkaat valittu.

——–
Otteita Salibandyliiton toimintasäännöistä:

8§ ÄÄNIOIKEUS

Liiton kokouksissa on kullakin jäsenmaksunsa maksaneella varsinaisella jäsenellä vähintään yksi varsinainen ääni. Yhden varsinaisen äänen lisäksi voi jäsenellä olla enintään kaksi lisä-ääntä, siten kuin tässä määrätään.

Varsinainen jäsen saa yhden lisä-äänen, jos jäseneen on liittokokousta edeltävän toukokuun viimeiseen päivään mennessä kyseisenä pelikautena lunastettu vähintään sata (100) liittohallituksen vahvistamaan lisenssiluokitukseen kuuluvaa lisenssiä sekä toisen lisä-äänen, kun näin lunastettujen lisenssien määrä on yhteensä viisisataa (500) tai sitä enemmän. Kannattajajäsenellä, tukijäsenellä, kunniajäsenellä ja kunniapuheenjohtajalla ei ole äänioikeutta.

Liiton kokouksissa käyttävät jäsenten päätäntävaltaa näiden valtuuttamat kokousedustajat. Kukin kokousedustaja saa käyttää ainoastaan yhtä ääntä, jolloin jäsenen tulee koko ääni-määräänsä käyttääkseen valita yhtä monta kokousedustajaa kuin sillä on ääniä. Kokousedustajan on kokouksessa esitettävä jäsenyhdistyksen nimenkirjoittajien allekirjoittama valtakirja.

9§ LIITON KOKOUS

Liiton varsinaisen kokous pidetään joka toinen vuosi loka-marraskuussa liiton hallituksen kutsusta. Liiton varsinaista kokousta kutsutaan myös liittokokoukseksi. Liittokokouksen tarkan paikan ja ajankohdan määrää liiton hallitus. Liittokokouksen tarkka ajankohta on ilmoitettava jäsenille kirjallisesti viimeistään kuusikymmentä (60) vuorokautta ennen kokousta. Ilmoitus voidaan toimittaa jäsenille myös sähköpostilla.

Liiton ylimääräinen kokous pidetään silloin, kun hallitus taikka valtuusto katsoo sen tarpeelliseksi tai kun jäsenet, jotka yhteensä edustavat vähintään yhtä kymmenesosaa (1/10) äänioikeutettujen jäsenten äänimäärästä, on jonkin tietyn asian takia tehnyt siitä hallitukselle kirjallisen esityksen. Ylimääräisen kokouksen kutsussa on mainittava asia, jonka vuoksi kokous on kutsuttu koolle. Ylimääräinen kokous on pidettävä kahden kuukauden kuluessa siitä, kun jäsenet ovat tehneet
edellä mainitulla tavalla kokouksen pitämistä koskevan kirjallisen esityksen.

Asioista, joita liiton jäsenet haluavat liittokokouksen käsittelevän, on tehtävä hallitukselle kirjallinen esitys viimeistään kolmekymmentä (30) vuorokautta ennen kokousta.

Liittokokouksessa käsiteltävät asiat:
1) kokouksen avaus
2) valitaan kokoukselle
a) puheenjohtaja
b) sihteeri
c) kaksi pöytäkirjan tarkastajaa
d) tarvittava määrä ääntenlaskijoita
3) todetaan
a) läsnäolijat
b) kokouksessa edustetut äänioikeutetut jäsenet sekä niiden äänimäärät ja valtuutetut edustajat
4) todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
5) esitetään hallituksen laatima pitkän aikavälin toimintasuunnitelma ja keskustellaan toiminnan kehittämisestä pitkällä aikavälillä
6) esitetään liiton hallituksen laatima raportti liiton taloudellisesta tilasta sekä keskustellaan liiton taloudesta ja sen kehityksestä
7) päätetään hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten palkkioista ja palkkioperusteista kahdeksi seuraavaksi tilikaudeksi
8) päätetään hallituksen jäsenten lukumäärästä kahdeksi seuraavaksi tilikaudeksi
9) valitaan 16 §:n mukaisesti asetettujen ehdokkaiden joukosta hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen muut jäsenet seuraavaksi kahdeksi tilikaudeksi
10) päätetään valtuuston jäsenten lukumäärä ja niiden alueellinen jakauma seuraavaksi kahdeksi tilikaudeksi
11) valitaan valtuuston jäsenet ja näille henkilökohtaiset varajäsenet seuraavaksi kahdeksi tilikaudeksi
12) valitaan 12§:ssä tarkoitetun valituslautakunnan jäsenet seuraavaksi kahdeksi tilikaudeksi
13) valitaan kaksi tilintarkastajaa ja heille henkilökohtaiset varatilintarkastajat seuraavaksi kahdeksi tilikaudeksi
14) vahvistetaan jäsenmaksut seuraavaksi kahdeksi tilikaudeksi
15) käsitellään liiton hallituksen esittämät tai jäsenten tämän pykälän mukaisesti vireille panemat asiat
16) kokouksen päättäminen

10§ VALTUUSTO

Valtuuston muodostaa liittokokouksen valitsemat enintään 21 varsinaista jäsentä sekä heidän henkilökohtaiset varajäsenensä. Valtuusto on toimivaltainen kun vähintään puolet sen jäsenistä tai puuttuvien jäsenten osalta heidän henkilökohtaisista varajäsenistä on läsnä. Valtuuston jäsenten lukumäärän tulee jakautua liiton eri alueiden kesken ja valtuustossa tulee olla liiton alueellinen edustus painotettuna siten, että kultakin alueelta valitaan enintään 3 valtuuston jäsentä. Valtuuston jäsenten ja varajäsenten keskuuteen pyritään saamaan kummankin sukupuolen edustus.

15§ KOKOUSKUTSU

Liiton valtuuston ja alueiden kokoukset kutsuu koolle liiton hallitus. Kokouskutsu liittokokoukseen on toimitettava viimeistään neljätoista (14) vuorokautta ennen kokousta joko lähettämällä kutsu kirjallisena kullekin jäsenelle tai julkaisemalla kutsu liiton kotipaikkakunnalla ilmestyvässä sanomalehdessä ja lisäksi liiton Internet sivuilla.

16§ HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJAN JA HALLITUKSEN JÄSENTEN
SEKÄ VALTUUSTON JÄSENTEN EHDOLLE ASETTAMINEN

Liiton äänioikeutettu jäsen voi asettaa ehdokkaan liiton hallituksen puheenjohtajaksi sekä hallituksen jäseneksi. Ehdokkaan asettaminen tapahtuu ilmoittamalla ehdokkaasta kirjallisesti liiton hallitukselle viimeistään 30 päivää ennen liittokokousta (=30.10.2014).

Muilla kuin äänioikeutetuilla jäsenillä ei ole oikeutta asettaa ehdokkaita liiton hallituksen jäseneksi tai hallituksen puheenjohtajaksi. Aluekokous voi asettaa ehdokkaita valtuuston jäseniksi ilmoittamalla ehdokkaista kirjallisesti liiton hallitukselle viimeistään 30 vuorokautta ennen liittokokousta. Muilla kuin aluekokouksella ei ole oikeutta asettaa kyseisen alueen ehdokkaita valtuuston jäseniksi. Liittokokous ei ole sidottu jäsenten tai aluekokousten asettamiin ehdokkaisiin.

Jaa artikkeli