Kesäkuussa kruunataan historian sadas sählyn Suomen mestari

Sählyn viralliset SM-kisat järjestetään kesäkuun 10.päivä Arena Center Myllypurossa. Sählyn SM-kisat on järjestetty vuodesta 2008 lähtien ja historian aikana yhteensä 88 joukkuetta eri sarjoista on palkittu Sählyn Suomen-mestareina. Kuluvana vuonna pelataan 12 eri sarjassa Sählyn Suomen-mestaruuksista, joten kesäkuun 10.päivä kruunataan historiallisesti Suomen 100-vuotisjuhlavuonna myös historiallinen sadas Sählyn Suomen-mestarijoukkue.

Sählyn SM-kisoihin osallistuu vuosittain yli 200 joukkuetta junioreista aikuisiin. Monipuoliset sarjavaihtoehdot tarjoavat jokaiselle salibandyn pelaajalle hauskamielisen kauden päätöksen koota Suomen kovin ketju.

Sähly pähkinänkuoressa

Sähly on salibandyn edeltäjä ja salibandyn ensimmäinen pelimuoto. Sähly saapui Ruotsista Suomeen opiskelijamatkojen myötä 1970-luvulla. Sählyä pelataan pienellä kentällä ja pelimuotona on kolme vastaan kolme peli. Maaleina toimivat normaaleja salibandymaaleja matalammat ja kapeammat maalit ja peliä pelataan useimmiten ilman maalivahtia. Maalin edessä on maalialue, johon ei saa astua. Sählyssä ei ole jäähyjä, vaan rikkeistä aiheutuu rangaistuslaukaus, joka lauotaan keskipisteeltä tyhjään maaliin.

Sähly SM 2017 lisätiedot ja ilmoittautuminen www.sahlysm.fi

Viime vuoden Sähly SM-kisojen huippuhetket https://www.youtube.com/watch?v=SzLqvKv2YCI

SahlySMinfokuva_sininen.png

Jaa artikkeli