Kaksikymmentäyhdeksän salibandyseuraa sai OKM:n tukea

Julkaistu 3.5.2017 14:40

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt neljä miljoonaa euroa seuratukena liikunta- ja urheiluseuroille. Salibandyseuroista tukea sai 29 seuraa.

Kaikkiaan tukea myönnettiin 425 hankkeelle, joilla mahdollistetaan lasten ja nuorten matalan harrastuskynnyksen liikuntaa. Avustukset myönnetään Veikkauksen tuotoista.

Seuratuella edistetään liikunnallisen elämäntavan omaksumista ohjatussa seuratoiminnassa. Painopisteenä on lasten ja nuorten liikunta sekä perheliikunta. Seuratuen avulla edistetään myös monikulttuurista toimintaa, erityisliikuntaa sekä lisätään liikunnan sukupuolista tasa-arvoa. Seuratuen avulla kehitettävässä toiminnassa harrastamisen kustannuksiin voidaan vaikuttaa. Tavoitteena on, että harrastamisen hinta lasten ja nuorten liikunnassa ei ylittäisi 50 euroa kuukaudessa.

- Hallituksen tavoitteena on tehdä harrastustakuusta totta. Mieleisen harrastuksen varmistaminen jokaiselle lapselle ja nuorelle on keskeinen tavoite. Liikunta on lasten suosituin harrastus ja urheiluseuratoiminnassa on vetovoimaa. Seuratuen avulla seurat voivat kehittää toimintaansa huomioimaan paremmin lasten ja nuorten tarpeet harrastustoiminnassa, ministeri Grahn-Laasonen muistuttaa.

Tukea saaneista on kaksivuotisia jatkohankkeita 130, toiminnallisia uusia kehittämishankkeita 227 ja palkkausta sisältäviä uusia hankkeita 102. Seuratukihakemuksia tuli ministeriölle kaikkiaan 772.

Seurojen kehittämishankkeiden vaikuttavuutta arvioitiin liikuntaryhmien, liikuntamäärien ja liikkujien lisääntymisenä. Hankkeita arvioitaessa kiinnitettiin huomiota harrastamismahdollisuuksien monipuolisuuteen, yhdenvertaisten liikuntamahdollisuuksien luomiseen, liikunnan drop outin vähentämiseen ja vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen.

Myönnöissä on tänä vuonna mukana kaikkiaan 42 seurojen yhteishanketta. Suurimmassa yhteishankkeessa on mukana 10 seuraa.

Salibandyseuroista tukea sai yhteensä 29 seuraa.

Uusiin toiminnallisiin hankkeisiin tukea saivat:
FC Tuusula
Ilves
Kangasniemen Pallo
Korson Kaiku
M-Team
Northern Stars
Pieksämäen Salibandy
Pontuksen Nouseva Voima
SB Vantaa
SC Hawks
Sport Club Hyvinkää
Urheiluseura Imatran Voima
Voimistelu- ja urheiluseura Jokelan Kisa

Toiminnallisiin jatkohankkeisiin tukea saivat:
GrIFK
NST-Lappeenranta
O2-Jyväskylä
Porvoon Salibandyseura
Westend Indians

Uusiin palkkaushankkeisiin tukea saivat
FBC Turku
Nokian KrP
OLS
PHSB
Voimistelu- ja urheiluseura Parkanon Ponteva
Voimistelu- ja urheiluseura Tuomarilan Urheilijat

Jatkavaa palkkaustukea saivat:
Josba Juniorit
Karhut
Nibacos Kokkola
SBC Levi
Varkauden Tarmo

Kaikki tukea saaneet seurat ja tukisummat Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla.

Edit: Uutista muokattu 5.5. klo 10:55.