Jari Kinnunen: Vaikuttamistyöllä edistetään strategisia tavoitteita

Salibandyliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen esitteli valtuustolle vaikuttamistyön tilannekatsauksen lauantaina 16. huhtikuuta.

Tiedolla johtamisella ja systemaattisella tiedonkeruulla voidaan saattaa päätöksentekijöiden ja sidosryhmien tietoisuuteen liikunnan ja urheilun myönteisiä terveys- ym. vaikutuksia ja näin edesauttaa ja tasoittaa asenteita salibandymyönteisille päätöksille.

Tiedonkeruulla voidaan auttaa seuroja kehittämään toimintaansa oman alueen erityistarpeet huomioiden. Rakenteilla on järjestelmä, jossa lisenssirekisterin perusteella seuroille voidaan määritellä oma markkina-alue. Siihen voidaan yhdistää dynaaminen olosuhderekisteri, joka pitää sisällään salibandyn harrastamistiedot.

Päällimmäisenä vaikuttamistyössä on kuitenkin seurojen verkostotapaamiset, joita järjestetään 12:lla paikkakunnalla. Verkostotapaamisissa pohditaan ja määritellään seurojen alueelliset tarpeet vaikuttamistyöhön. Verkostotapaamisissa kuullaan myös kuntien liikuntatoimien ja seurojen edustajien näkökulmia vaikuttamistyöhön.

Toivon seuratoimijoilta aktiivisuutta osallistua verkostotapaamisiin ja näin ollen olla mukana vahvistamassa salibandyn asemaa alueillaan. Verkostotapaamisten pohjalta alkaa muodostua kullekin liiton toiminnalliselle alueelle vaikuttajaverkosto, jonka tehtävänä on tukea, auttaa ja helpottaa liiton jäsenseurojen toimintaa alueella. Vaikuttajaverkostojen tehtävät ja toimintatavat määräytyvät seurojen akuuteista alueellista tarpeista.

Yksi kokonaisuus on lajin parissa pitkään vaikuttaneiden huomioiminen. Respect-järjestelmän tavoitteena on lisätä lajin painoarvoa, arvostusta ja vaikuttavuutta nostamalla julkisuuteen lajiin myönteisesti vaikuttaneita henkilöitä, sankareita ja ilmiöitä.

Teksti: Jari Kinnunen, yhteiskuntasuhdejohtaja.
Kuva: Juhani Järvenpää.

Jaa artikkeli