Ismo Haaponiemestä Salibandyliiton uusi puheenjohtaja

Helsingissä tänään koolla ollut Salibandyliiton sääntömääräinen liittokokous valitsi Ismo Haaponiemen, 44, lajiliiton uudeksi puheenjohtajaksi vuosiksi 2015-2017. Hän saa johdettavakseen yhden Suomen suurimmista urheilujärjestöistä, sillä Salibandyliiton sarjoissa pelaa yli 50 000 lisenssipelaajaa, jotka edustavat lähes 900 jäsenseuraa.

Puheenjohtajavalinta tehtiin kahden ehdokkaan välillä. Kauniaisissa nykyään asuvan Haaponiemen ohella jäsenseurat olivat asettaneet ehdolle hämeenlinnalaisen Tuukka Heinosen. Haaponiemi voitti vaalin lopulta selkeästi äänin 185-97.

Haaponiemi otti kenttäväen tuen vastaan tyynenä.
– Eihän tässä voi olla kuin hyvillä fiiliksin, kuinkas muuten, purki Haaponiemi päällimmäiset tunteensa ensimmäisessä haastattelussaan uutena puheenjohtajana.

Millaisen puheenjohtajan Salibandyliitto sinusta saa?
– Kuuntelevan, keskustelevan, erilaisia näkökulmia ymmärtävän, tavoitteellisen ja aktiivisen, hän listaa ominaisuuksiaan.  

Kauppatieteiden maisterin koulutuksen omaavalla Haaponiemellä on vankka urheilu- ja lajiliittotausta. Hän on toiminut Salibandyliitossa vuosina 2006-2012 seurapalvelujohtajana ja pääsihteerinä ja oli myös vuonna 2010 pelattujen miesten salibandyn MM-kotikisojen pääsihteeri. Tällä hetkellä hän on Golf Talman toimitusjohtaja. Vuosituhannen vaihteen molemmin puolin hän työskenteli  JyP HT junioreiden toiminnanjohtajana.

Viime vuodet Haaponiemi on toiminut Suomen liiton edustajana Kansainvälisen Salibandyliiton luottamustehtävissä.

Uuteen puheenjohtajaan kohdistuu kenttäväen odotuksia, vaikka monella mittarilla mitattuna salibandy onkin edennyt suotuisaan suuntaan. Tämän asian Haaponiemi tiedostaa, mutta ei halua vielä yksityiskohtaisemmin listata prioriteettejä. Iso kuva on kuitenkin selvillä.

– Tärkeintä on yhteisen suunnan löytäminen suomalaiseen salibandyyn. Tämä alkaa strategiatyöllä uuden hallituksen ja seuraväen kanssa yhdessä, hän näkee.

Myös muu luottamusjohto valittiin. Liittohallituksen kahdeksaa jäsenpaikkaa tavoitteli 13 ehdokasta, kun kokousväki hyväksyi aiemmin ehdolle asetettujen lisäksi vielä kaksi lisäehdokasta mukaan.

Äänestyksessä valituiksi tulivat Arja Kilpeläinen (254 ääntä), Tuulikki Kangasluoma (234), Milan Rantakari (226), Valtteri Mikkola (190), Kimmo Nurminen (171), Mikko Kohonen (169), Ari Rauhala (157) ja Marko Sompa (154). Neljä ensin mainittua jatkavat hallituksessa ja loput liittyvät uusina mukaan.

Liittokokous hyväksyi Salibandyliiton vuoden 2015 toimintasuunnitelman ja talousarvion, jonka loppusumma kohoaa 7,7 miljoonaan euroon. Ensi vuoden tärkeä voimanponnistus on Tampereella joulukuussa pelattavat naisten 10. MM-kisat. Liittokokous näytti vihreää valoa myös toimintasääntöihin esitettyihin uudistuksiin ja muutoksiin, joista yksi keskeinen on hallituksen toimikauden pidentäminen kahdesta vuodesta kolmeen ensi vuoden alusta pitäen.

Salibandyliitto aloittaa myös Avainseura-kokeilun, jossa liiton toimihenkilöitä jalkautetaan jäsenseurojen tueksi.

Liittokokoukseen osallistui ennätysmäärä jäsenseurojen edustajia. Paikalla oli 215 jäsenseuraa ja valtakirjoilla äänioikeutettuja edustajia 280 henkilöä.

Liiton puheenjohtajana kuluvan vuoden loppuun asti toimii Mika Kaltala, joka ei hakenut mukaan toiselle kaudelle.

Jaa artikkeli