HIFK-Salibandy kiertää Helsingin kouluja Säbäpäivän merkeissä

Lasten vähentyneet liikuntatottumukset ovat nostaneet viime vuosina yhteiskunnalista keskustelua kaikilla tasoilla, jota ainakin liikunnan parissa toimivat ovat seuranneet huolestuneina.

HIFK-Salibandy toteuttaa Helsingin ala-asteen koulujen lapsille liikunnallisen Säbäpäivä-kiertueen 20.8-30.9.

– Säbäpäivän on tarkoitus olla lapsille positiivinen ja yhteishenkeä nostattava liikunnallinen ja toiminnalinen kokemus, jossa yhdessä tekeminen on keskiössä. Salibandy toimii mainiosti ”välineenä”, jolla innostetaan ja motivoidaan lapsia liikkumaan yhdessä, kertoo seuran junioripäällikkö Jouni Ritari.

– Säbäpäivä-kiertueelle on jo nyt vahvistanut osallistumisensa 25 noin sadasta Helsingin ala-asteen koulusta – hieno määrä, ellei jopa upea, hän iloitsee.

– Lisäksi useat koulut ovat jo varanneet Säbäpäivän ehdollisena kalenteriinsa, koska lopullinen päätös ajankohdasta pystytään vahvistamaan vasta myöhemmin. Tavoitamme kiertueemme aikana siis vähintään 6000 helsinkiläistä ala-asteen oppilasta. Uskomme kuitenkin lopulta ylittävämme jopa 10 000 lapsen rajan kiertueemme aikana ja saanemme kunnian venyttää aikataulujamme lokakuun puolelle.

Säbäpäivästä on tarkoitus tehdä vuosittainen tapahtuma koululaisille, jota kehitetään jatkuvasti tuottamaan lapsille liikuntaelämyksiä. Tapahtumaa on myös tarkoitus kehittää seuraavin tavoin:

1. Järjestämällä Helsingin keskustan kouluille keskitetysti Liikuntaviraston tiloissa Säbäpäivä, koska keskustan alueen koulujen liikuntatilat ovat todella pieniä.
2. Järjestämällä kouluille Liikuntamyllyssä HIFK-Salibandyn ja HIFK-Yleisurheilun yhdessä tuottama liikuntapäivä.
3. Vuonna 2017 kiertueohjelma toteutetaan yhdessä yleisurheilun kanssa.

Lähde: HIFK-Salibandyn tiedote.

Jaa artikkeli