1999-syntyneiden yhteishaku ja lajiliittopisteytys lähestyy

Kevään yhteishaku lähestyy ja 9. luokkalaisten on aika tehdä päätöksiä, missä he jatkavat 2. asteen opintojaan. Yksi mahdollisuus on yhdistää opiskelu ja urheilu.

Se tapahtuu helpoiten urheilulukioissa ja urheilupainotteisissa oppilaitoksissa. Yli 500 salibandypelaajaa harjoittelee aamuisin oppilaitosten ja urheiluakatemioiden valmennusryhmissä ympäri Suomea.

Tätä pelaajamäärää valmentajaa 43 akatemiavalmentajaa. Suurimassa osassa oppilaitoksista valmennus on osa opintoja. Nyt näihin valmennusryhmiin on mahdollisuus päästä mukaan 1999-syntyneillä pelaajilla.

Aamuvalmennuksessa urheilijoilla on mahdollisuus lisäharjoitteluun 1-4 kertaa viikossa. Lisäharjoittelu antaa mahdollisuuden kehittää itseään urheilijana ja ottaa seuraavan askeleen urallaan.

Urheilijat, jotka haluavat haastaa itsensä ja kokeilla rajojaan, mihin salibandypelaajana voivat päästä, silloin aamuvalmennus on oikea paikka tavoitteen mahdollistamiseksi. Aamuvalmennukseen voi päästä, kun hakeutuu urheilulukioon tai urheilupainotteiseen oppilaitokseen.

Urheilulukioon ja urheilupainotteiseen oppilaitokseen päästäkseen hakija tarvitsee lajiliittopisteet, jotka ovat osa pääsykriteereitä 2. asteen oppilaitoksiin. Lajiliittopisteiden lisäksi pääsykriteerit ovat keskiarvo ja oppilaitoksen antamat pisteet.

Yhteispistemäärä voi olla maksimissaan 20 (keskiarvo 4-10 pistettä, lajiliittopisteet 0-6 pistettä ja oppilaitoksen antamat pisteet 0-4 pistettä). Yhteispisteiden perusteella oppilaitoksiin valikoituvat kaikkien lajien urheilijat. Salibandylla ei ole missään oppilaitoksessa kiintiöpaikkoja.

Salibandyliitto antaa lajiliittopisteet pisteytyspäivien aikana. Lajiliittopisteet tulee antaa Olympiakomitean ohjeistuksen mukaan 2.- 20.4.2015 välisenä aikana. Jokaiselle pelaajalle, josta oppilaitos pyytää lajiliittopisteet, lähetetään henkilökohtainen kutsu sähköpostilla. Hakijoiden tulee varautua pisteytyspäivään ennalta, koska pisteytyspyynnöt tulevat oppilaitoksilta 2.4.2015 mennessä. Kutsut lähetetään sitä mukaan, kun Salibandyliitto saa pyyntöjä.

Jos urheilija on hakemassa oppilaitokseen, jossa lajiliittopisteitä tarvitaan ja kutsua pisteytyspäivään ei jostain syystä ole tullut sähköpostiin yllä mainittuna ajankohtana, niin pyydämme olemaan yhteydessä valmennuskoordinaattori Lasse Erikssoniin lasse.eriksson(at)floorball.fi .

Lajiliittopisteytyksestä ja akatemiavalmennuksesta löytyy floorball.fi-sivujen kohdasta Pelaaminen -> akatemiavalmennus.

Lisätietoja Salibandyliitossa:
Lasse Eriksson
valmennuskoordinaattori
puh. 0400 529 016
lasse.eriksson(at)floorball.fi

Jaa artikkeli