World Gamesiin valmistautuva maajoukkue leireilee viikonloppuna Eerikkilässä

Heinäkuun World Gamesiin valmistautuva Suomen salibandymaajoukkue leireilee viikonloppuna Eerikkilän Urheiluopistolla. World Games mitellään Puolan Wroclawissa heinäkuun lopussa.

Varsinaisten World Games -ehdokkaiden lisäksi leirivahvuuteen on nostettu pelaajia Lasse Erikssonin valmentamasta U23-ringistä. Hyötynä on sekä laadukkaan sparrauksen tarjoaminen WG-pelaajille että nuorten talenttien valmistaminen tulevaisuuden A-maajoukkuehaasteisiin.
– Tällä leirillä käytetään aika World Gamesin ehdoilla, päävalmentaja Petteri Nykky naulaa.
– Saadaan pelata ainakin kerran päivässä pienellä ryhmällä kolme kerta viisitoista minuuttia, ja U23-pelaajat ovat siinä hyvinä sparraajina. Nähdään se maailma, miltä sellainen pelaaminen tuntuu. Ja samalla tietysti katsotaan lopullinen WG-ryhmä.

Maajoukkueen leiri kestää torstaista lauantaihin, ja kolmen maalivahdin ja 20 kenttäpelaajan ohjelmassa on pienet kenttätestit.
– Tekniikkarataa ja tällaista, katsotaan vähän ukkojen liikkumisen sulavuutta. Samalla tietysti puhutaan isosta kuvasta: missä ollaan tällä hetkellä ja mihin suuntaan menossa. Mutta kaikkiaan leiri tähtää World Gamesissa onnistumiseen, päävalmentaja muistuttaa.

Maajoukkueen leiriryhmä:

Maalivahdit: Eero Kosonen, Pyry Luukkonen ja Santtu Strandberg.

Kenttäpelaajat: Aaro Astala, Atte Eronen, Janne Hoikkanen, Jonne Junkkarinen, Valtteri Kainulainen, Juha Kivilehto, Mika Kohonen, Peter Kotilainen, Janne Lamminen, Jesperi Lindfors, Markus Markkola, Casper Pfitzner, Jussi Piha, Eemeli Salin, Nico Salo, Krister Savonen, Lauri Stenfors, Kevin Söderling, Eemil Ukkonen ja Tatu Väänänen.

Valmennus ja huolto: Lasse Eriksson, Ari Haapalainen, Juha Jäntti, Mikael Järvi, Juuso Kilpikoski, Samu Kuitunen, Petteri Nykky ja Henri Toivoniemi.

Jaa artikkeli