Westend Indiansille tarjolla ainakin kunniaa

Kuuden maailmanmestarin Classic vastaan pieni ja piskuinen Westend Indians Salibandyliigan puolivälierissä. Pieni gallialainen kylä antaisi tässä Daavidin ja Goljatin taistelussa Amerikan alkuperäiskansaa enemmän toivoa, mutta tuurilla eivät toki espoolaisetkaan pudotuspeleissä ole.

Vaikka runkosarjassa 23 sarjapistettä kerännyt Westend Indians hävisi runkosarjan molemmat kohtaamiset 44 pinnaa ahmineelle Classicille, ei esityksiä tarvinnut hävetä. Kummallakin kerralla haastaja nousi kolmannessa erässä maalin päähän ennen kuin kiri katkesi jäähyyn. Marraskuussa Tampereella Classic piti 4-3-johtonsa Indiansin tupeloitua loppuun kaksiminuuttisen väärästä vaihdosta. Tammikuussa Otahallissa Indians nipisti kahdella pikamaalilla tilanteeksi 5-6 ennen kuin Otto Lehkosuon ulosajo päästi tamperelaiset kaunistelemaan ylivoimalla kahdesti.

Yhtä maalia ei ollut joukkueiden edellinen ja ainoa play off -kohtaaminenkaan keväällä 2014, vaikka Classic välieräpaikan voitoin 3-1 veikin. Vain Classicin toisen pelin 12-5-vierasvoitto oli selvä. Kaksi muuta täppäänsä Classic puristi jatkoajalla, ja hakipa Indians Tampereelta vierasvoitonkin.

– Ykkönen ottaa kasin, murahti Classic-luotsi Petteri Nykky perjantain valintatilaisuudessa, eikä ehkä ollut sattumaa, ettei hän maininnut tulevaa vastustajaa edes nimeltä. Mestari Classicin katse on tietenkin koko ajan oman pelin kehittämisessä kohti Superfinaalin voittamista, mitä korosti myös Krister Savosen omia otteita suomiva puheenvuoro tuttuine ”paljon pitää parantaa” -mantroineen.

Altavastaajan osa on joutua miettimään hiukan vastustajaakin, ja intiaanipäällikkö Stefan Korhonen vakuutti näinkin kovasta vastustajasta löytyvän kohtia, joihin iskeä.

Assosiaatio Tähtien Sotaan ja Kuolemantähden yhteen ainoaan heikkoon kohtaan välähti välittömästi mielen monitorille.

– Heimosoturit eivät nöyristele, vaikka vastus kova onkin, muistutti kapteeni Valtteri Kainulainen, ja Indiansilla onkin paineeton tilanne kiusata suosikkia. Vaikka Indians teki runkosarjassa 92 maalia Classicia vähemmän, riittää espoolaistenkin hyökkäystaito iskeä ilkeästi, jos suosikin katse eksyy liian aikaisin liian kauas. Ja vaikka Indians häviäisi neljästi, se voi silti jättää jälkensä lajihistoriaan terrierin lailla taistelleena haastajana.

Classicin pitkään puolivälierien historiaan mahtuu melkein joka lajia: selviä harjauksia, niukkoja jatkoon pinnistämisiä ja totaalisia mahalaskuja. Yksi pistää kuitenkin silmään: Viimeiseen mahdolliseen otteluun venyneet sarjat Classic on kääntänyt edukseen.

Petteri Nykyn valmennuskaudelta ja neljä voittoa vaativista puolivälieristä kokemusta on toki vain yhdeltä vuodelta: Viime keväänä Classic pudotti ensimmäisellä kierroksella OLS:n voitoin 4-1.

Näin mennään:

Ke 15.3.2017 18:30 Classic – Indians Tampere Areena
Pe 17.3.2017 18:30 Indians – Classic Otahalli
Su 19.3.2017 18:00 Classic – Indians Tampere Areena
Ke 22.3.2017 18:30 Indians – Classic Otahalli
La 25.3.2017 16:30 Classic – Indians Tampere Areena (tarvittaessa)
Su 26.3.2017 16:00 Indians – Classic Otahalli (tarvittaessa)
Ti 28.3.2017 18:30 Classic – Indians Tampere Areena (tarvittaessa)

Lue lisää Pääkallo.fi:n ennakosta

Teksti: Mika Hilska
Kuva: Esa Takalo

 

Jaa artikkeli