Viihdyttävyys, turkulaisuus ja isot panokset - TPS:n suosio jatkuu nyt Kupittaalla

Salibandyliigan runkosarjan yleisöennätys Turkuhallissa. Katsojameri uudessa kotihallissa Kupittaan Marli Areenalla. Mainio meininki Caribiassa. TPS:n ottelutapahtumat ovat ilahduttaneet pitkin talvea, ja kaiken kruunuksi niin seuran miehet kuin naisetkin ovat menestyneet yli ennakko-odotusten.

– Iso kiitos kuuluu kaikille vapaaehtoisille ja talkoolaisille, jotka ovat olleet toteuttamassa ottelutapahtumiamme, TPS Salibandyn toiminnanjohtaja Juha Kiviniemi aloittaa tärkeimmästä.
– Takana on ison porukan panos, joka ansaitsee nostaa esiin. Pelkkien seuran palkollisten voimin nämä eivät olisi koskaan toteutuneet.
turku2.jpgTPS on Salibandyliigassa sijalla seitsemän. Pudotuspelien kotietuun olisi matkaa seitsemän pistettä, ja alla vaanii viivan alapuolella Koovee neljän pisteen päässä.
– Kiinnostuksen kannalta tärkeää on ollut, ettei olla sijoilla 14 tai 13, koska joukkue on kuitenkin se ykköstuotteemme. Nyt pelataan kutkuttavasti pudotuspelipaikasta, ja pelimme on etenkin kotona ollut tapahtumarikasta ja varsin viihdyttävän näköistä, Kiviniemi myhäilee.

Mitään markkinoinnin viisasten kiveä ei edes Turussa ole vielä löytynyt, mutta työtä liigajoukkueen markkinointi vaatii.
– Viestintään on panostettu, ja esimerkiksi Facebookissa olemme näkyneet paljon. Ei ole sattumaa, että olemme Happeen kanssa somen kärkijoukkueita. Viestintäyhteistyöhön ja ulkoiseen markkinointiin satsataan jatkossa vielä enemmän, ja vähän aikaa sitten tiedotimme uudesta yhteistyöstä Live Sports Media Housen kanssa. Jo aikaisemmin meillä on ollut käytössä uusia resursseja perusnäkyvyyden rakentamiseen, ja pelaajamme ja seura ovat näkyneet esimerkiksi kouluissa, päiväkodeissa ja kesällä rantakiertueella. Iso juttu Turussa on myös, että olemme selkeästi paikallinen seura, johon ihmiset pystyvät samaistumaan.

turku3.jpgTPS on tällä kaudella pelannut kotona Salibandyliigaa neljässä hallissa!
Caribiassa, Turkuhallissa, Mynämäen Hani-Hallissa ja viimeksi Kupittaan Marli Areenalla.
– Se on ollut meille sekä haaste että positiivinen juttu, ja olemme kääntäneet sitä positiiviseksi kokemukseksi. Työtä on toki riittänyt paljon, koska joka hallissa on omat kuvionsa ja esimerkiksi turvallisuussuunnitelma on pitänyt laatia jokaiseen uusiksi.

Turkulainen: Uutta palloiluhallia odotellessa – tuntien urakka ennen ottelua

Turkuhallissa TPS tempaisi marraskuussa Salibandyliigan uudeksi runkosarjan yleisöennätykseksi 5280. Viime viikolla oli aika korkata uusi kotihalli Marli Areena, ja Kupittaalle kerääntyi heti komeasti 1256 katsojaa.
– Kupittaa sijaitsee aivan keskellä kaupunkia, sinne on hyvät julkiset liikenneyhteydet, on ilmaiset parkkipaikat ja tilaa katsomossa riittää, Juha Kiviniemi ihastelee.
turku5.jpg– Vaikka toki meille sopisi, että tila katsomossa loppuisi jatkossa kesken. Ensi kausi aloitetaan Kupittaan urheiluhallissa, mutta viimeistään kevääksi ja ehkä jopa syksyn puolella siirrytään taas Marli Areenalle.

Turkulainen: TPS ja Classic korkkasivat Kupittaan

Ennakkoluulottomasti pelanneen miesten liigajoukkueen lisäksi seuran naiset ovat vakuuttaneet jos mahdollista, vielä enemmän. Runkosarjan loppusuoran alkaessa TPS on Naisten Salibandyliigassa kuudentena vain pisteen päässä nelospaikasta.
– Naiset taistelevat jopa kotiedusta, ja miehillä on pudotuspelipaikka omissa käsissä, toiminnanjohtaja Kiviniemi ynnää.
– Pelillisistä asioista numeroiden takana tietävät valmentajat, mutta sen tiedän, että valmentajamme ovat äärettömän sitoutuneita. He eivät laske tunteja kun käyvät yötä päivää läpi videoita valmistaakseen joukkueemme seuraaviin peleihin.

TPS:llä on Salibandyliigan runkosarjassa vielä seitsemän ottelua, joissa se kohtaa kotona Nokian KrP:n, Westend Indiansin, Viikingit sekä M-Teamin ja vieraissa Oilersin, SPV:n ja NST:n.

Naisten Salibandyliigassa TPS:n kausi jatkuu 13. helmikuuta kun vieraaksi Leaf-Areenalle saapuu Crackers.

turku4.jpg

Teksti: Mika Hilska
Kuvat: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli