Välipäiväpuuhia jäisen järven rannalla - näin Suomen MM-joukkue elelee

Suomen MM-joukkue vietti keskiviikkona jo toista perättäistä vapaapäivää. Alkulohkonsa Suomi pelasi puhtaasti pakettiin kolmessa päivässä lauantaista maanantaihin, ja vasta perjantaina on vuorossa puolivälierä isäntä Latvian masentanutta yllättäjää Tanskaa vastaan.

Keskiviikkona iltapäivällä Suomen joukkue sai viettää majapaikassaan omaa aikaa samalla kun pelaajia kävi vuorollaan vastailemassa median kysymyksiin. juhis.jpgYlijohtava Toni Lötjönen ja videomestari Reeo Tiiainen kiersivät tarkastamassa majapaikan (KATSO VIDEO), Veikkauksen asiantuntija Santtu Manner teki haastatteluja omiin videoennakoihinsa ja Ylen tiimi istutti pelaajia vuorollaan kuumalle tuolille hotellin yhteydessä olevassa palloiluhallissa.

Suomen joukkueen majapaikkkakompleksiin kuuluva sali onkin nähtävyys sinänsä. Pitkän käytävän halkeilleiden lattioiden ja narisevien ovien päästä löytyy palloiluhalli, jonka tuhansia litroja pistohikeä itseensä imenyt parkettilattia puskee ilmaan aitoa jumppasalin aromia. Latvian neuvostoaikojen tunnelmaa huutavat haalistuneet seinätkin.
– Puulattia ja karun näköinen paikka muutenkin mutta palvelee meidän tarkoituksiamme mainiosti, Suomen joukkueenjohtaja Kimmo Nurminen myhäilee.eemeli.jpg
– Kun treenataan täällä, aikaa ei kulu matkoihin harjoituspaikoille.

Sama pätee koko Suomen majapaikkaan jäisessä järvimaisemassa. Ohi sattumalta ajava turisti ei taatusti kysyisi täältä huonetta, mutta ulkoasu johtaa harhaan.
– Kerroimme aikanaan Latvian liitolle toivomuksemme majoituksen suhteen, ja he ehdottivat muutamaa paikkaa, joista päädyimme tähän, Kimmo Nurminen kertoo.
– Kävimme tutustumassa paikkaan ennalta pariinkin otteeseen, ja olemme olleet tyytyväisiä valintaan.

Urheilijan elämä pyörii pelien, harjoitusten – ja ruokailujen rytmissä.
– Keittiöhenkilökunta on tehnyt hyvää työtä ja täyttänyt toiveemme. Buffetruokailu takaa annosten riittävyyden, ja perusaterialla on tietysti pastaa lisukkeineen. 

pleikka.jpg

Ennen Sveitsi-peliä söimme poikkeuksellisesti jopa kalaa, ja pelaajathan ovat jo niin valmiita urheilijoita, että salaattien ja hedelmien arvoa ei tarvitse heille erikseen muistuttaa. Illallisen jälkeen saadaan vielä jälkiruokaa, ja jälkkärit ovatkin olleet pelaajien keskuudessa suosittuja.

Missä asuu Suomen joukkue, siellä on oltava myös sauna.
– Laiturilla rannassa hotellin edustalla on puulämmitteinen sauna, jonka mahtuu kerrallaan kymmenen saunojaa, ja se on meidän käytössämme kolme tuntia joka ilta, joukkueenjohtaja kiittää.
– Paketin täydentää saunan kuistilta löytyvä palju, jossa kelpaa nauttia pakkasillan tunnelmasta. Lisäksi sauna ja jäinen järvi ovat hyvä yhdistelmä palauttaville kylmä- ja kuumahoidoille.

Ja sitten vielä se 2000-luvun valtava viihtyvyystekijä.
– Hotellin langaton verkko on toiminut mainiosti.

Suomen majapaikasta on Riian keskustaan seitsemisen kilometriä, joten ihan pikaiset kioskilla kipaisemiset pelaajat voivat unohtaa. Isoimmat reissut tehdään yhteiskuljetuksilla, mutta oma-aloitteisuuskin on sallittua.
– Taksit ovat edullisia, ja tiistaina pelaajilla oli mahdollisuus lounastaa omin no

pingis.jpg

kkineen kaupungissa. Täällä hotellilla meitä taisi syödä vain kuusi, Kimmo Nurminen ynnää.
– Ja Suomen suurlähetystössä järjestetyn itsenäisyyspäivän vastaanoton jälkeenkin syötiin päivällistä kaupungissa, joten tiistaina oltiin hotellilla varsin vähän.

Keskiviikkona oli hotellin perinteisen Leijonaluolan suurin tungos Playstation-huoneessa, josta raikui hetkittäin melkoinen huutomyrsky. Miko Kailiala ja Eemeli Salin heittivät tikkaa samalla kun Eero Kosonen ja Jonne Junkkarinen mittelivät taitojana pöytätenniksessä ja Joonas Pylsy ja Tatu Väänänen shakissa.

Kaikille ei keskiviikko sentään ollut vapaapäivä. Hotellin viihtyisässä ravintolassa Lasse Eriksson, Miikka Lamu, Juha Jäntti ja Henri Toivoniemi työstivät videoita Suomen seuraavasta vastustajasta. Ruutua ei sivullisille näytetty, mutta arvata sopii, että vielä ennen Latvian ja Tanskan kohtaamista vakoilun painopiste oli Latviassa…

video.jpg

Jaa artikkeli