Väärä joukkue sarjakärjessä - legenda kertoo, miksi!

Blue Fox on täräyttänyt salibandyn tämän kauden Divariin komean startin: viisi voittoa kuudesta ottelusta. Asiantuntijoina esiintyvät lajintuntijat veikkasivat uusikaarlepyyläisiä sinikettuja pudotuspeliviivan alapuolelle, mutta yksi ei yllättynyt. Salibandyn huippusarjoissa kahdettakymmenettäensimmäistä (!) kauttaan pelaava Johnny Ojala tiesi omiensa vahvuudet.

– Minua hyvä alku ei yllättänyt, Johnny Ojala, 36, kertoo yhdeksän liiga- ja 10 divarikauden sekä viiden miesten maaottelun varmuudella.
– Mutta toki jos ennen kautta olisi tarjottu kymmentä sarjapistettä kuuden kierroksen jälkeen, varmasti olisi otettu. Se yksi tappio kotona Erä Akatemialle harmittaa, mutta erityisen hieno oli neljän pisteen viikonloppu LaSB:n ja ÅIF:n vieraina. Luulen, että sitä ei tule monelle joukkueelle tapahtumaan, ja varmaan olisi oltu siltä reissulta ihan tyytyväisiä kahteenkin pinnaan.
Tähänastisista täysien pisteiden suorituksista vain 5-4-voitto SBS Wirmosta tuli kotona Uusikaarlepyyn Tähtihallissa. Lammilaisten ja ÅIF:n lisäksi Blue Fox on hakenut koko potin SB Welhoilta ja mikä maukkainta avauskierroksen paikallisottelussa sarjan ennakkosuosikki SB Vaasalta, jolle Blue Fox kesällä menetti pelaajia.  
– Jo SB Vaasaa vastaan tunsi heti aamulla, että nyt on liikkeellä kiukkuinen Foxi, Johnny Ojala paljastaa.
Ojala itse on ensimmäisissä kuudessa ottelussa laukonut pallon  Welhojen verkkoon ja syöttänyt viisi joukkueensa 32 maalista.

Johnny-Ojala-7.jpgNäin kokenut pelaaja tietää joukkueen olevan varmuudella vain yhtä hyvä kuin sen viimeisimmän pelin tulos, mutta sattumaa tai tuuria eivät viisi voittoa ole.
– Kuuden hyvän pelin jälkeen voi tietysti tulla tappioputkikin, mutta Foxin vahvuudet ovat fysiikassa ja joukkueen taistelutahdossa, henki on jotain aivan huikeata. Paperilla meidän piti olla entistä heikompia, mutta kesällä painettiin kovaa hommia. Meiltä lähti pois paljon pelaajia varsinkin pakin paikalta, ja lisäksi Jori Isomäki katsoo aina erikseen, pystyykö seuraavana päivänä pelaamaan. Viime kaudella meillä oli yhdeksän puolustajaa mutta nyt jokaista tarvitaan ja jokaisella on iso rooli.

Kysymys, joka jokaiselta säkenöimään syttyvältä divarijoukkueelta on kysyttävä, kuuluu: kiinnostaako liigapaikka?
– Varmasti meidän poikia kiinnostaa, Johnny Ojala lopettaa spekuloinnin alkuunsa.
– Pääkallo rankkasi meidät sijalle yhdeksän, ja varmasti aika selvä tavoite on olla Divarin kahdeksan parhaan joukossa. Sen jälkeen voidaan miettiä eteenpäin.

Johnny_Ojala_7.jpgLajin alkuhämärien Kovjoki Ungdomsforeningistä Blue Foxiksi jalostunut joukkue on vakiinnuttanut asemansa alueella komeasti. Yleisö löytää Tähtihallin katsomoon, ja maalikoostevideoistakin kuulee, että katsojat elävät peleissä Sinikettujen mukana.
– Meillä käy tosiaan hyvin yleisöä, ja Tähtihalli on mahtava paikka pelata, Johnny Ojalakin kiittää.
– Blue Fox on iso juttu Uusikaarlepyyssä, ja Pietarsaaressakin joukkueen pelejä seuraavat moikkaavat kadulla ja tulevat lounaalla juttelemaan otteluista. Seuran junioripuoli kasvaa koko ajan, ja ottelutapahtumissa satsataan asioihin itse ottelun ympärillä koko ajan enemmän.
Divari on muutenkin vahvistanut profiiliaan koko ajan. Sarjan useimmilla paikkakunnilla joukkueet ja niiden ottelut ovat isoja tapahtumia, ja samalla Divarissa nähdään parhaimmillaan komeampia yleisömääriä kuin monella liigajoukkueella.
– Esimerkiksi Vaasa ja Kuopio ovat aina mahtavia paikkoja pelata, samoin Oulu ja niin oli myös Pori kun sieltä edellisen kerran oli joukkue mukana. Yleisöä käy hyvin, ja seuraavaksi voidaan kehittää tapahtumia vielä paremmiksi kuten Classic tekee liigassa, Ojala vinkkaa.

Pelimatkat Divarissa ovat vähintään Salibandyliigan luokkaa, mutta ainakin Blue Foxissa sekä pelaajien takalistot että seuran kassa kestävät kulkemisen.
– Vaasa taitaa olla meille lähin vieraspaikkakunta, sitten Tampere ja Oulu, mutta seuraavaksi lyhin matka taitaakin sitten olla 300 kilometriä. Matkoja on ihan riittävästi, mutta olemme tottuneet istumaan bussissa. Yhteistyökumppaneita joukkueella on hyvin, ja Blue Fox on niitä seuroja, joilla edustusjoukkue jää kaudesta taloudellisesti plussalle, Ojala muistuttaa.

Lauantaina Blue Fox kohtaa kotonaan KeLyn Haukiputaalta. Lue ennakkotunnelmat Blue Foxin sivuilta

Ja tarina jatkuu: Maanantaina Anteeksi, tiistaina käymme näillä sivuilla läpi Johnny Ojalan ainutlaatuista 20 vuoden matkaa huippusalibandyssa.

Teksti: Mika Hilska
Kuvat: Glenn Hägg

Jaa artikkeli