Tshekki palasi MM-mitalistiksi neljän vuoden jälkeen

Tshekki on miesten salibandyn MM-pronssimitalisti mallia 2014 4-3-voitollaan Sveitsistä.

Mitali on Tshekin salibandymiehistölle kautta aikain kolmas MM-tasolla. Edellinen pronssi on vuoden 2010 MM-areenalta ja hopeaan maa ylsi 2004.

Ottelun alku oli tshekeille murheellinen, sillä Sveitsi karkasi 2-0-johtoon jo alkuminuuteilla Emanuel Antererin ja Patrick Mendelinin maaleilla.

Ratkaisu nähtiin toisessa erässä, jonka Tshekki vei nimiinsä 4-1. Jiri Curneyn ja Martin Tokosin onnistumisten jälkeen Matthias Hofbauer vei vielä Sveitsin johtoon, mutta Patrik Doza tasoitti puntit ja Matej Jendrisak siirsi Tshekin ylivoimalla johtoon vain seitsemän sekuntia ennen toista erätaukoa.

Se jäi lopulta pronssimitalit ratkaisseeksi osumaksi kolmannen erän ollessa maaliton, vaikka viimeisellä kymmenminuuttisella Sveitsillä oli useampikin tilaisuus viedä ottelu jatkoajalle.

Sveitsin Pascal Meierille torjuntoja merkittiin yksitoista ja Tomas Kafkalle toisessa päässä vain kahdeksan. Ottelu oli kummallekin joukkueelle kolmas kolmen päivän sisään, joka näkyi myös ottelun vauhdissa.

Sveitsi oli edellisen MM-turnauksen pronssijoukkue.

Myös sijojen 5-8 ottelut on pelattu. Latvia voitti Norjan 4-3 ja on MM-kisojen viitonen ja Norja 6:s. Sijalle seitsemän ylsi Tanska 7-2-voitollaan Virosta.

MM-loppuottelu Suomen ja Ruotsin välillä Göteborgin Scandinaviumissa alkaa klo 16:30. Paikalle odotetaan täyttä katsomoa eli n. 12 000 henkilöä. Suora lähetys MM-finaalista TV2:n puolella alkaa klo 16:10.