TPS valloitti ensi kertaa TEHO Sport Suomen Cupin!

TPS valloitti ensi kertaa salibandyn naisten TEHO Sport Suomen Cupin. Tampere Areenalla keskipäivällä startanneessa cupfinaalissa TPS kaatoi oululaisen SSRA:n maalein 5-4. Voitto merkitsee myös, että TPS edustaa Suomea ensi kauden seurajoukkueiden Champions Cupissa.

Päivän loppuottelussa terävästi esiintynyt TPS otti otteen heti ottelun alusta ja karkasi avauserässä 3-1-johtoon. Turkulaiset nipistivät hyvällä liikkumisellaan vastustajalta tilan pois heti rakenteluvaiheessa, ja pallonriistot pohjustivat TPS:lle maalipaikkoja. Edes toisen erän alun kavennus ei muuttanut asetelmaa, kun TPS vastasi kahdella maalilla ja johti toisella tauolla jo 5-2.

Päätösjaksolle SSRA tuli hurjalla taisteluasenteella ja alkoi voittaa palloja jo hyökkäysalueella. Sen myötä Emmi Niemelä kiskaisi heti erän alkuun kavennuksen, ja runsaat seitsemän minuuttia ennen loppua Sanna Ristelin kaukolaukaus nosti SSRA:n jo maalin päähän. Tasoitukseen oululaiset eivät kuitenkaan kyenneet, vaikka pääsivät pelaamaan viimeisellä minuutilla vielä kuudella neljää vastaan.

TPS:n parhaana palkittu Laura Rantanen sekä puolustaja Iina SIirilä merkkauttivat kumpikin finaalissa maalin ja maalisyötön. Jenna Saario syötti kaksi osumaa. SSRA:n maaleista iski Emmi Niemelä kaksi.

– Peli eteni suunnitelman mukaan, ja meitä auttoi, ettei alussa ollut jännitystä vaan päästiin heti rutiininomaiseen tekemiseen, TPS:n valmentaja Matti Kaipio analysoi.
– Oltiin hyvin valmistauduttu ja tehtiin tuttuja asioita. On taito voittaa tiukassa paikassa, ja tänään hallittiin se.
Kaipio näki joukkueensa hyvän liikkumisen pohjustaneen ottelun ratkaisun.
– Kyllä ykkössektorin paikat pelin mittaan menivät aika selvästi meille, ja päästiin hyvän tilannenopeutemme ansiosta liikkumaan paikkoihin. Meillä oli upeita karvaustilanteita ja prässejä, joista tuli riistoja ja tärkeitä maalejakin.
Otteen hienoisen hiipumisen kolmannessa erässä päävalmentaja näki johtuneen jännityksen hiipimisestä puseroon.
– Ei ihan pystytty enää normaaliin suorittamiseen ja alkoi tulla pieniä virheitä.
TPS oli cupfinaalissa niin vakuuttava, että paikka liigan kevään Superfinaalissa tuntuu sarjakolmosen osalta täysin mahdolliselta.
– Finaaliin on varattu matka jo hyvissä ajoin kesällä, ja se on kauden päätavoite. Tämä oli erittäin hyvää varautumista Superfinaaliin, Matti Kaipio linjasi.

SSRA, Oulu – TPS, Turku 4-5 (1-3, 1-2, 2-0)

1. erä: 6.51 Laura Rantanen 0-1, 8.57 Emmi Niemelä (Hanna-Mari Uimonen) 1-1, 9.14 Iina Siirilä (Jenna Saario) 1-2, 15.46 Noora Rantanen (Laura Rantanen) 1-3.
2. erä: 25.40 Jannica Hagström (Annukka Häkli) 2-3, 31.55 Jasmin Saario (Jenna Saario) 2-4, 38.33 Milla Nordlund (Siirilä) 2-5.
3. erä: 44.47 Niemelä (Sanna Risteli) 3-5, 52.50 Risteli (Jonna Virkkunen) 4-5.