TPS-vahdilla täydellinen ilta kotikaukalossa - Sveitsi kaatui 6-0

Kotikaukalossaan torjunut TPS-maalivahti Pyry Luukkonen nousi sankariksi, kun Suomen salibandymaajoukkue nappasi Turun EFT-turnauksen toisen voittonsa kaatamalla Sveitsin 6-0. Turnaus huipentuu Marli Areenalla lauantaina klo 17 MM-finalistien Suomen ja Ruotsin hegemoniaotteluun.

Punamuurahaisparven lailla iholle tullut Sveitsi sai Suomen aluksi vaikeuksiin ja hallitsi avauserää, mutta Nico Scalvinonin ensimmäisellä minuutilla kilauttama laukaus yläputkeen jäi maalipaikoista lähimmäksi. Pyry Luukkonen piti Suomen mukana pelissä torjumalla kaikki vastustajan tilanteet läpiajoa myöten. Koviten Luukkonen huudatti Kupittaan 1115-päistä yleisöä nappaamalla sveitsiläishyökkääjän matalan unelmalaukauksen yhden käden kobramaiseksi kopiksi.

Peter Kotilaisen vapaalyönnillään maalilta löytämä Sami Johansson napautti Suomen toisessa erässä johtoon, mutta vielä sen jälkeen isännät joutuivat selvittämään Jussi Pihan ja Eemeli Salinin perättäiset jäähyt, joiden aikana pallo kolisi Suomen maalin tuntumassa kuin flipperissä. Niiden jälkeen Jonne Junkkarinen iski irtopallon rystyltä kaukaa verkkoon, ja perään Miko Kailiala naulasi Eemeli Salinin poikkisyötöstä jo 3-0. Samalla alkoi Sveitsin terä tylsyä, ja kolmannessa erässä palloa hallinnut Suomi komisteli lukemia vastustajan juostessa perässä. Eemeli Salin, Peter Kotilainen ja Jonne Junkkarinen iskivät päätösjakson näyttävät osumat.

– Alku oli meille vaikea eikä vähiten vastustajan hyvyyden takia, ensimmäisiä kertojaan Suomen valmennustiimissä urakoiva pelaajalegenda Mikael Järvi kertoi.
– Aloitettiin neljällä hyökkäysketjulla ja kahdella pakkiparilla, jolloin esimerkiksi sovittujen juttujen puuttuminen näkyi. Pelin vanhetessa mentiin kahteen selkeään kentälliseen ja alettiin vähitellen saada omia vahvuuksia esiin.

Suomen tavallisuudesta poikkeavien peluutusratkaisujen taustalla näkyy totuttelu heinäkuussa häämöttävään World Games -turnaukseen, johon joukkueet saavat nimetä vain 12 pelaajaa.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Salibandya, Turku
EuroFloorball Tour -turnaus

Sveitsi – Suomi 0-6 (0-0, 0-3, 0-3)

1. erä: Maaliton.
2. erä: 23.04 Sami Johansson (Peter Kotilainen) 0-1, 30.46 Jonne Junkkarinen 0-2, 32.43 Miko Kailiala (Eemeli Salin) 0-3.
3. erä: 40.29 Salin (Kailiala) 0-4, 51.16 Peter Kotilainen 0-5, 54.14 Junkkarinen (Johansson) 0-6.