Titaanit kohtaavat - Suomi - Ruotsi suorana klo 20!

Salibandyn MM-turnauksen ensimmäinen huipennus koetaan tänään klo 20 Suomen aikaa kun Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen alkulohkon ratkaisuottelussa. Lajin titaanien kohtaaminen nähdään Yle Fem -kanavan suorassa lähetyksessä ja kuullaan Yle Puheen taajuudella.

Näissä kisoissa isäntämaa, hallitseva maailmanmestari Ruotsi on hemmotellut kotiyleisöään kaatamalla Latvian 11-2 ja Saksan 13-3. Otteluita seurasi Göteborgin Scandinaviumissa 7 529 ja 7 097 katsojaa. Suomi puolestaan selvitti Saksan lukemin 9-2 ja Latvian 7-1.

Suomen tehokkaimpia tähän saakka ovat olleet Rickie Hyvärinen (3+2), Eemeli Salin (2+2) ja Risto Töllikkö (0+4). Ruotsista ovat kirjureita työllistäneet etenkin Kim Nilsson (4+4), Rasmus Enström (2+5) ja Martin Östholm (2+3).

Kaikkiaan Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet lajihistoriassa 90 kertaa. Suomella on voittoja 23 ja Ruotsilla 57, kymmenesti on päädytty tasatulokseen.

Viime MM-kisojen finaalissa Zürichissä Ruotsi päätti 11-5-voitollaan Suomen neljän vuoden valtakauden maailmanmestarina. Viime MM-kisojen jälkeen maat ovat kohdanneet seitsemän kertaa Suomen voittaessa kerran ja Ruotsin viidesti, tuolle taipaleelle mahtuu myös syyskuussa Vantaalla väännetty 5-5-tasapeli.

Suomen kokoonpano illalla Ruotsia vastaan:

1. Lauri Kapanen – Jani Kukkola – Mika Moilanen, Janne Lamminen – Juha Kivilehto
2. Eemeli Salin – Oscar Hänninen – Rickie Hyvärinen, Tatu Väänänen – Risto Töllikkö
3. Tero Tiitu – Mika Kohonen – Kari Koskelainen, Nico Salo – Lauri Stenfors

4. Jami Manninen, Miko Kailiala, Mikael Lax

Suomen maalissa torjuu Eero Kosonen, varalla Tomi Ikonen.

Kuuntele Ylen asiantuntija Jouni Vehkaojan näkemys illan asetelmista

Jaa artikkeli