Tampereen MM-kisat vauhtiin tänään! Näin kävi viimeksi!

Karo Kuussaaren päävalmentajakauden toisesta MM-turnauksesta Brnossa ja Ostravassa 2013 muodostui hyvin pitkälti ensimmäisen kaltainen. Jälleen Suomi taisteli hyvää kaksinkamppailuvoimaista ja fyysistä salibandya kaataen muut vastustajansa mutta kykeni hiukan taitavampaa Ruotsia vastaan ennen kaikkea puolustamaan hyvin.

Heti avausottelussaan Suomi sai kirjauttaa Ruotsia vastaan selvän 2-8-tappion, jossa Elina Kujalan ja Katri Luomaniemen kavennusmaalit syntyivät kolmannessa erässä Ruotsin ehdittyä 5-0-johtoon. Jatkopaikka ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa vaarassa kun Venäjä kaatui 9-1 ja Puola 9-2. Peli ei kuitenkaan ollut rentoa eikä vapautunutta, huomattiin katsomossa saakka.

Väkinäisyys jatkui puolivälierissä kun Ruotsi, Sveitsi ja kotiyleisönsä koko viikon huikeasti kannustama Tshekki löivät vastustajansa kaksinumeroisin lukemin mutta Suomi junioripitoisen Norjan vain 5-2. Norja voitti avauserän 1-0 ja nousi vielä kolmannessa tilanteeseen 3-2 ennen kuin Hanna-Mari Uimonen ja alivoimalla Karoliina Kujala laukoivat vapauttavat maalit.
Välierässä Sveitsiä vastaan oltiin ottelun puolivälissä tilanteessa 1-1 Silvana Nötzlin ja Karoliina Kujalan maalattua kun ketsuppipullo yhtäkkiä purskahti auki.
Viisi minuuttia ennen toisen erän loppua Katri Luomaniemi laukoi: 2-1. Aloituksesta 16 sekuntia myöhemmin Nina Rantala 3-1. Pallo keskelle ja 31 sekunnin päästä Elina Kujala 4-1. Eikä sekään vielä riittänyt: Elina Kujala ehti vielä ennen erätaukoa iskeä Suomelle neljän maalin johdon.
Sveitsi kavensi vielä kolmannen erän aluksi alivoimalla, mutta peli pysyi lujasti suomalaisten näpeissä. Viimeisellä minuutilla Karoliina Kujala nosti vielä tyhjiin loppunumerot 6-2 ja Suomi sai alkaa valmistautua finaaliin Ruotsia vastaan.

Naisten pronssiottelua, jossa Sveitsi löi Silvana Nötzlin jatkoaikamaalilla Tshekin, seurasi naisten MM-turnausten uusi ennätysyleisö 5 012 katsojaa. Heistä 3 895 jäi seuraamaan myös Suomen ja Ruotsin välistä loppuottelua, joka noudatti kahden vuoden takaista käsikirjoitusta. Ruotsi piti palloa ja hallitsi peliä, tarkasti taistellut Suomi suojeli maaliaan ja vaani vastaiskupaikkoja ja Jonna Mäkelä poimi koppeja.
Avauserä oli maaliton, mutta heti toisen ensimmäisessä vaihdossa Sandra Mattsson laukoi Ruotsin johtoon, jota Anna Jakobsson pelin puolivälissä kasvatti. Jakobssonin 3-0-maalissa kolmannen erän puolivälissä alkoi olla jo väkevää ratkaisun makua. Nina Rantalan ylivoimaosuma neljä minuuttia ennen summeria väläytti vielä pientä toivonkipinää, mutta enää ei Suomi noussut. Anna Jakobsson liidätti tyhjiin illan kolmannen osumansa, ja viimeisellä minuutilla Cassandra Edberg ehti vielä tehdä loppunumeroiksi 5-1 Ruotsille.