Tahmelan Vesa vei haastajafinaalin

Kokemus oli valttia miesten cupin haastajafinaalissa. Entisistä huippupelaajista koostuva Tahmelan Vesa osoitti, että vaikka liike ei ole enää vahvuus, rutiini riittää vielä. TahVe selvitti vastassa olleen SBS Botnian luvuin 7-2 (1-2, 2-0, 4-0).

Viitosdivarissa pelaavan TahVen pelaajistossa vilisee entisiä liigajyriä Tampereen seudulta. Cupin alkukierroksilla sen edessä sai taipua useampi ylemmän sarjatason joukkue. Haastajafinaaliin Vesa sai vielä yhden meritoituneen lajilegendan vapailta markkinoilta. Maailmanmestarin mallia 2008, Santtu Manner.

Maalissa torjui Pekka ”Nupi” Nieminen, rosterissa myös Sami Mattila, Matti Toivio, Mikko Hernetkoski, Vesa Wettervik. Ja ottelun parhaana palkittu Veli-Matti Koivunen.

Sarjaporrasta ylempänä pelaava SBS Botnia taipui viimeisessä erässä, jonka se hävisi 0-4.

Neljän pisteen ehtoota viettänyt Vellu Koivunen on persoona, jos kuka. Suu käy edelleen, mutta myös peli.

– Pitäiskö nyt sanoa kliseisesti, että meillä on ollut pitkä matka tähän mestaruuteen. Eiköhän me voitto ansaittu, ja taisi meillä olla muutamia liigapelejä enemmän alla kuin kentän toisella puolella. Se ehkä näkyi lopussa, veisteli hien pintaan illan viimeisessä ottelussa saanut Koivunen.

Pieni, mutta sitäkin innokkaampi TahVen kannattajajoukko jaksoi heiluttaa perinteikkään tamperelaisseuran lippua hamaan loppuun saakka. Tahmelan Vesa on perustettu vuonna 1919. Lajivalikoimaan ovat vuosien saatossa kuuluneet yleisurheilu, nyrkkeily, jalkapalloilu, hiihto, mäkihyppy, yhdistetty, pöytätennis, jääkiekkoilu, uinti ja viimeisimpänä myös salibandy.

Salibandya, TEHO Sport Suomen cupin loppuhuipennus
Tampere Areena
21.1. Miesten haastajafinaali: TahVe – SBS Botnia 7-2 (1-2, 2-0, 4-0)

1. erä: 5.59 Sami Mattila (Veli-Matti Koivunen) 1-0, 10.26 Ville Kinnunen 1-1, 11.22 Eero Mikkelä (Jukka-Pekka Kervinen) 1-2.
2. erä: 22.42 Santtu Manner (Henri Niskala) 2-2, 27.10 Koivunen (Matti Toivio) 3-2.  
3. erä: 30.33 Niskala (Koivunen) 4-2, 40.51 Jesse Mattila (Vesa Wettervik) 5-2, 41.58 Koivunen (Mattila) 6-2, 44.42 Marko Meronen (Rami-Petteri Svärd) 7-2.

Parhaat pelaajat: TahVe: Veli-Matti Koivunen ja SBS Botnia: Jukka-Pekka Kervinen.

Torjunnat: TahVe, Pekka Nieminen 7 ja Antti Sallinen 4, yht. 11 ja SBS Botnia: Lassi Mylläri 21 
Jäähyt: TahVe 2 min., SBS Botnia: 2 min
Erotuomarit: Jarkko Rosnell ja Joonas Laine.

Jaa artikkeli