Sveitsi jäi Suomen naisten jalkoihin

Suomen naisten salibandymaajoukkue nappasi EuroFloorball Tour -turnauksessa Sveitsin Wilissä vakuuttavan voiton kaatamalla emäntämaan numeroin 6-2.

Avauserää dominoi puolustajapari Tiia UkkonenMia Karjalainen, joista kumpikin osui kertaalleen Suomen karatessa 2-0-johtoon. Toisessa Laura Hietamäki kiskaisi maalivahdin kautta ensimmäisen maajoukkuemaalinsa, ja vain 15 sekuntia myöhemmin sisaruspari Ella Alanko (kuvassa) – Eliisa Alanko taituroi tilanteeksi 4-0. Suomen viidennen osuman nosti näyttävästi Veera Kauppi Elina Kujalan poikkisyötöstä. Päätösjaksoakin Suomi hallitsi, mutta otteisiin hiipinyt huolimattomuus tuotti hukattuja tekopaikkoja ja Sveitsin kaksi kavennusta ennen kuin Veera Kauppi nosti loppunumerot tyhjiin emäntien yrittäessä ilman maalivahtia.

Sunnuntaina Suomi saa vastaansa maailmanmestari Ruotsin.

Salibandya, Wil, Sveitsi

Naisten EuroFloorball Tour -turnaus

Sveitsi – Suomi 2-6 (0-2, 0-3, 2-1)

1. erä: 6.41 Tiia Ukkonen (Mia Karjalainen) 0-1, 13.14 Karjalainen (Katri Luomaniemi) 0-2.
2. erä: 28.18 Laura Hietamäki (Luomaniemi) 0-3, 28.33 Ella Alanko (Eliisa Alanko) 0-4, 37.49 Veera Kauppi (Elina Kujala) 0-5.
3. erä: 57.05 Priska von Rickenbach 1-5 tv, 59.27 Corin Rüttimann (Tanja Stella) 2-5, 59.53 Kauppi 2-6 tm.