Superfinaalissa viilettää 11 maailmanmestaria!

Julkaistu 21.4.2017 17:47

Salibandyliigan Superfinaali tiivistää omalla tavallaan hienon kauden erinomaisella tavalla. Miesten finaalissa näet kaukalossa nähdään suurin osa joulukuussa Riiassa MM-kultaa Suomelle taistelleesta joukkueesta eli peräti 11 tämän kauden maailmanmestaria! Classicin paidassa heitä viilettää kuusi ja EräViikinkien väreissä viisi.

Classicin maailmanmestarit Sami Johansson, Joonas Pylsy, Eemeli Salin, Nico Salo, Janne Lamminen ja Krister Savonen ovat kaikki joukkueensa pudotuspelien yhdeksän parhaan pistemiehen joukossa. Väliin ovat kiilanneet muuten vain huikeiksi pelimiehiksi tiedetyt Jussi Piha, Mikko Leikkanen ja Lassi Vänttinen.

32403877586_c171f4256c_h.jpg

EräViikinkien vastaava viisikko on Miko Kailiala, Jani Kukkola, Mika Moilanen, Tommi Aro ja Tero Tiitu, ja matalaa luokoa on tämä kvintettikin pudotuspeleissä tehnyt. Sekaan ovat joukkueen sisäisessä play off -pistepörssissä tunkeneet Kevin Söderling, Tuomas Iiskola ja Janne Hyvönen.

EräViikingit on toki joutunut urakoimaan pudotuspeleissä kolme ottelua mestari Classicia enemmän, ja aikaa koota tehojakin on ollut vastaavasti. Helsinkiläisten Miko Kailiala on latonut jo 18 play off -maalia ja uhkaa huomenna Santtu Mannerin nimissä olevaa yhden kauden maaliennätystä 20.

Suomen mestaruuksissa on kuusi kultaa pokannut Tero Tiitu huomenna kentällä omaa luokkaansa. Muista EräViikinkien pelaajista Jani Kukkola on nostanut pokaalia kolmesti ja Tom Strömsten SSV-vierailullaan kerran. Merkillepantavaa on, että MM-mitaleja voittanut Mika Moilanen saa Superfinaalin päätteeksi Salibandyliigassa ensimmäisensä. Onko sen väri kultainen vai hopeinen, ratkeaa Hartwall Areenan kaukalossa.

Classic starttaa Superfinaaliin pitkälti viime keväänä seuran ensimmäisen mestaruuden voittaneella kokoonpanollaan, ja niinpä mestaruuksien määräkin on melkein kaikilla Classicin pelaajilla yksi. Jussi Piha ehti kuitenkin pokata yhden jo nöösipoikana Oilersissa. Aivan erityinen merkitys on huomisella Superfinaalilla Classicin pelaajista Kooveesta tulleelle Miro Lehtiselle, M-Teamista Tampereelle palanneelle Riku Reunamäelle ja Helsingborgista kotiutuneelle . Trio hakee nimittäin ensimmäistä Salibandyliigan mestaruuttaan, Reunamäki vieläpä ensimmäistä mitaliaan.

Kaikkiaan löytyy Salibandyliigan kultamitaleita Classicin pelaajilta 21 ja EräViiikinkien taitureilta 10.

31604166012_cffb6c6608_h.jpg

Teksti: Mika Hilska
Kuvat: Ville Vuorinen ja Esa Takalo