Suomi selvitti Viron ja sinetöi lohkovoiton

Puolivälieräpaikkansa jo ennen viimeistä alkusarjaottelua varmistanut Suomi ei jättänyt Virolle mahdollisuuksia, vaan päätti lohkovaiheen puhtaalla pelillä. Viro kaatui lopulta luvuin 10-3 (3-2, 4-1, 3-0).

Suomi voi keskittyä perjantaina pelattavaan puolivälieräotteluunsa A-lohkon voittajana. Vastaansa Suomi saa seuraavaksi joukkueen karsintaottelusta, jossa kohtaavat B-lohkon neljänneksi sijoittunut ja C-lohkon voittaja. Tämä ottelu on vuorossa keskiviikkona 7.12. klo 19:30.

– Tänään oli toistaiseksi meiltä paras ottelun läpivienti. Isoja notkahduksia ei tullut ja tekeminen oli hallittua loppuun asti, totesi päävalmentaja Petri Kettunen Viro-ottelun jälkeen.

Viro-ottelussa Suomen takuumieheksi nousi ensimmäistä MM-turnaustaan pelaava Jyväskylän Happeen 22-vuotias Peter Kotilainen (kuvassa), joka vietti viiden tehopisteen iltapäivää. Hattutempun lisäksi hänen mailasta lähtivät syötöt Suomen kahteen ensimmäiseen maaliin.

Suomen toinen maalivahti Jarno Ihme ei infektion vuoksi pukenut peliasua Viro-otteluun lainkaan, mikä tarkoitti että Suomella ei ollut nimettyä varamaalivahtia. Kaikissa otteluissa torjunut Eero Kosonen sai ottelun alkuminuuteilla tällin päälle rynnänneestä Viron pelaajasta maalinedustilanteessa, mutta jatkoi pienen virvoittelun jälkeen. Muutoin Kosonen ei joutunut pahaan pallosateeseen, sillä torjuntoja kertyi vain kuusi kappaletta.

Eilisen Sveitsi-ottelun tapaan Suomi sai hyvän lähdön ja karkasi 3-0-johtoon ykköskenttään siirretyn Jami Mannisen osuessa kerran ja Mika Moilasen kahdesti. 

Sen jälkeen Viro kampesi maalin päähän Kaspar Kallion tarkalla etukulmasta sujahtaneella laukauksella ja Mats Tammen viimeistellessä tyylikkäästi rangaistuslaukauksesta. Suomi ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan kasvatti toisessa erässä johtoaan Tatu Väänäsen, Nico Salon, Tero Tiitun ja Peter Kotilaisen maaleilla. Viron Tamme väläytti osaamistaan toistamiseen tyylipuhtaalla rangaistuslaukauksella, mutta lisämaaleihin eteläisen veljeskansan eväät  eivät enää riittäneet. 

Pallollista peliä läpi ottelun hallinnut Suomi kuorrutti voiton viimeisessä erässä Tiitun ja Kotilaisen maaleilla.

Entä yhteenveto kolmen alkusarjaottelun jälkeen ?
– Tasakentällispeliin pitää olla tyytyväinen. Suurimmat haasteet olivat Sveitsi-pelissä, jossa pallovastuu ja pelikuri lipsui ajoittain, mutta muuten tasapainoista, linjaa Petri Kettunen.

Samaan hengenvetoon hän myöntää, että kisojen erotuomarilinjaan on vielä totuttelemista ja että jäähyjen ja erikoistilanteiden määrää on saatava pienemmäksi.

Suomella on nyt edessään kolme välipäivää palautua alkusarjasta. Huomenna ohjelmassa on mm. vierailu Suomen Latvian-suurlähetystön järjestämällä itsenäisyyspäivän vastaanotolla. 

Mitä muuten on ohjelmassa ?
– Tiistaina on vain lyhyt palauttava treeni, mutta muuten vapaapäivä. Keskiviikkona ja torstaina tehdään vielä tarkennuksia erikoitilannepelaamiseen ja odotellaan kuka tulee vastaan ensimmäisessä pudotuspelissä. Ihan rauhallisesti akkuja lataillen tässä mennään, päävalmentaja päättää.

Maalivahti Jarno Ihmeen tilannetta seurataan tarkasti. Hän ei infektion vuoksi ollut kokoonpanossa Viro-ottelussa. 
   
Kuva: Ville Vuorinen / MM2016.

Miesten MM-kisat 3.-11.12.2016 Riika, Latvia
5.12. Suomi – Viro 10-3 (3-2, 4-1, 3-0)

1. erä
1-0 9.37 Jami Manninen (Peter Kotilainen)
2-0 12.01 Mika Moilanen (Peter Kotilainen) yv
3-0 13.20 Mika Moilanen    
3-1 17.05 Kaspar Kallion (Oskar Salm)
3-2 17.28 Mats Tamme rl

2. erä
4-2 23.37 Tatu Väänänen (Jani Kukkola)
5-2 24.34 Nico Salo (Janne Lamminen)
6-2 28.01 Tero Tiitu (Jonne Junkkarinen)
6-3 33.20 Mats Tamme rl
7-3 37.02 Peter Kotilainen (Tatu Väänänen)

3. erä
8-3 45.50 Peter Kotilainen (Lauri Stenfors)
9-3 48.07 Tero Tiitu (Juha Kivilehto)
10-3 54.04 Peter Kotilainen (Joonas Pylsy)

Suomen parhaana palkittiin Peter Kotilainen.

Jäähyt:
Suomi 1×2 min.
Viro 2×2 min.

Torjunnat:
Eero Kosonen, Suomi: 2+2+2=6
Siim Stokkeby, Viro: 8+8+0=16
Marek Öige, Viro: 0+0+7=7

Erotuomarit: Håkan Söderman ja Glenn Boström, Ruotsi

Yleisöä: 451.

Suomen puolivälieräottelu pelataan perjantaina 9.12. klo 19.

Jaa artikkeli