Suomi puski päätään Ruotsin viisikkoon - maalinteko Jenna Saarion varassa

Suomen tyttömaajoukkue taipui maaotteluviikonlopun toisessa Ruotsi-ottelussaan maalein 1-4. Pientä lohtua suomalaisille toi rangaistuslaukauskisan voitto ja siitä kuitattu bonuspiste.

– Eilen mentiin lentämällä puolen kentän yli, mutta tänään oli vaikeampaa, huoahti päävalmentaja Jukka Kouvalainen.

Tämän tuskan pystyi lukemaan hänen kasvoiltaan tuon tuosta.

– Kaveri oli hiukan muuttanut tyyliään ja onnistui tukkimaan keskialueen hyvin.

Alussa peli oli silminnähden hermostunutta.

– Valmistautuminen oli samanlainen kuin eilenkin, mutta emme kuitenkaan olleet ihan valmiita pelin alkaessa ja pientä epävarmuutta tuli muutamista tilanteista. Ehkä kaveri teki asiat paremmin, hän pyöritteli.

Luotto on joka tapauksessa kova, kun Suomi valmistautuu kevään MM-areenalle.

– Eilinen ja tämä päivä näytti, että pystytään kuitenkin luomaan niin paljon maalintekopaikkoja, että hyvän päivän tullen ja MM-kisoissa ollaan siinä iskussa, että noista paikoista laitetaan pallo maaliin.

Eilen tasapeliin päätyneiden joukkueiden toista kohtaamista leimasi Ruotsin tiivis viisikkopuolustus, jonka murtaminen osoittautui Suomelle melkein mahdottomaksi. Avauserän lopussa Ruotsi karkasi alivoimalla johtoon kun Frida Ahlstrandin laukaus otti kimmokkeen puolustajan mailasta ja leijasi maalivahti Juliaana Astrenin yli ja takatolpan kautta verkkoon. Toisen erän alkuun Ruotsi kasvatti johtonsa kahteen, ja Suomen parhaaksi paikaksi jäi Veera Kaupin vihainen laukaus yläputkeen.

Päätösjakson puolivälissä Ruotsi viimeisteli vastaiskusta tylyn eleettömästi jo 0-3 ennen kuin oli viimein Suomen avausosuman vuoro. Oman pään kiistapallon jälkeen Sofia Leino polki laidalta irti ja vapautti Jenna Saarion siirtämään pallon poikkisyötöstä tyhjiin. Osuma oli Naisten Salibandyliigassa 50 tehopistettä tehtailleelle turkulaiselle ensimmäinen Suomi-paidassa. Toiseen kavennukseen ei Suomi kuitenkaan enää kyennyt, ja Ruotsi kiepautti vielä yhden maalin tyhjiin Suomen yrittäessä kuudella.

Rangaistuslaukauskisassa Suomen hahmoksi nousi jälleen Jenna Saario, joka viimeisteli kaksi osumaa näyttävillä pyörähdysrankkareilla.

Salibandya, Espoo

Suomen ja Ruotsin nuorten maaottelutapahtuma

U19-tytöt: Suomi – Ruotsi 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)

1. erä: 19.55 Frida Ahlstrand (Klara Molin) 0-1 av.
2. erä: 21.22 Ellen Svensson (Lina Svarfvar) 0-2.
3. erä: 51.18 Amanda Berggren (Josefine Wålinder) 0-3, 55.27 Jenna Saario (Sofia Leino) 1-3, 58.12 Ahlstrand 1-4 tm.

Rangaistuslaukaukset: Tova Eriksson R (-) Jenna Saario S (+) Annie Nilsson R (-) Matilda Lindström S (-) Gabriella Strandberg R (+) Ella Sundström S (-) Gabriella Strandberg R (-) Jenna Saario S (+)

Suomi voitti rangaistuslaukauskisan. Maaottelupisteet Ruotsille 2-1.

Torjunnat:
Juliaana Astren Suomi 2+5+6=13,
Lovisa Hedin Ruotsi 5+8+0=13.

Jäähyt: Suomi 0 min, Ruotsi 2×2 min.

Erotuomarit: Martin Petrik ja Tomas Podlesny, Tshekki.

Yleisöä: 458.

Suomen parhaana palkittiin Sofia Leino.

Jaa artikkeli