Suomi matkalla MM-lohkovoittoon - Sveitsi taipui lopulta 6-4

Suomi varmisti lohkovoiton salibandyn MM-turnauksessa Riiassa. kun Sveitsi kaatui alkusarjan toisessa ottelussa 6-4. Sen päätteeksi tulee vielä vastaan Viro, josta ei ole Suomelle luvassa todellista vastusta.

Iltapäivän ottelu alkoi Suomelta parhaalla mahdollisella tavalla, kun peli oli kymmenen peliminuutin jälkeen jo 4-0. Ensin iski Janne Lamminen Nico Salon voitettua kaksinkamppailun kulmassa, ja Peter Kotilaisen maalia edelsi Suomen keskialueen katko. Sami Johanssonin sivaltaman osuman jälkeen Sveitsi kavensi ylivoimalla, mutta sitten oli taas Suomen vuoro. Tommi Aro siirsi pallon rauhallisesti pieneen kulmaan Jani Kukkolalle, joka nosti turnauksen neljännen osumansa.
Toista erää leimasivat Suomelle vihelletyt kahdeksan jäähyminuuttia, ja Sveitsi nousi kahdella ylivoimamaalillaan taas taisteluun voitosta. Samalla näytti Suomen ote katoavan, ja kolmannen erän puolivälissä Manuel Maurer nosti sveitsiläiset jo tasalukemiin 4-4.

Suomen voittomaali nähtiin heti päätösjakson viimeisen puolikkaan aluksi: Jani Kukkola nosti pallon kulmavapaalyönnistä Miko Kailialalle, joka jatkoi sen vaikeasta asennosta etukulmaan ohi Sveitsin maalivahti Pascal Maierin. Sveitsi pääsi lopuksi yrittämään tasoitusta kuudella neljää vastaan Jani Kukkolan istuessa viiden minuutin jäähyä, mutta nyt Suomen alivoima taisteli moitteettomasti. Kolme sekuntia ennen loppusummeria Eemeli Salin linkosi vielä tyhjiin Suomen kuudennen maalin.

– Tuli niin vaiherikas ja mielenkiintoinen peli kuin osattiin odottaakin, Suomen päävalmentaja Petri Kettunen pohti taiston tauottua TV2:n suoran lähetyksen päätteeksi.
– Toisessa erässä jouduttiin ryynäämään kahdeksan alivoimaminuuttia, ja se näkyi, kun kaveri samalla pelasi hyvää ylivoimaa ja oli muutenkin hyvä. Tuomarilinja tuntui hiukan erilaiselta kuin oli osattu odottaa, pari jäähyistä oli selviä mutta pari sitten tulkinnanvaraisia.
Kaikkiaan päävalmentaja oli kuitenkin tyytyväinen muuhunkin kuin voittoon.
– Tasakentällisin vain yksi maali omiin oli hyvä lukema, ja puolustettiin tänään hyvin. Peli-ilme oli meillä kaikkiaan hyvä, ja oltiin tänään valmiita pelaamaan.

Salibandya, Riika, Latvia

Miesten MM-turnaus, alkusarjaa

Suomi – Sveitsi 6-4 (4-1, 0-2, 2-1)

1. erä: 0.48 Janne Lamminen (Nico Salo) 1-0, 3-02 Peter Kotilainen (Tatu Väänänen) 2-0, 6.06 Sami Johansson (Krister Savonen) 3-0, 8.52 Manuel Engel (Matthias Hofbauer) 3-1 yv, 9.40 Jani Kukkola (Tommi Aro) 4-1.
2. erä: 32.30 Luca Graf (Hofbauer) 4-2 yv, 35.59 Emanuel Antener (Graf) 4-3 yv.
3. erä: 47.23 Manuel Maurer (Florian Kuchen) 4-4, 50.15 Miko Kailiala (Kukkola) 5-4, 59.57 Eemeli Salin 6-4 av tm.