Suomen U19 taipui vahvalle Ruotsille - viikonlopun kokonaisvoitto naapuriin

Suomen U19-poikien salibandymaajoukkue joutui taipumaan Ruotsille myös viikonlopun toisessa kohtaamisessa. Tänään numerot olivat Tapiolan Urheiluhallissa Espoossa 11-6 vieraille. Kun Ruotsi vei vielä lisäpisteen voittamalla otteluun kuuluvan rangaistuslaukauskisan, se nappasi viikonlopun kokonaisvoiton pistein 9-3.

– Iso asia oli se, että parannettiin tosi paljon eilistä peliä, varsinkin pallollisena. Ei ole ihan jokapäiväistä, että Ruotsia vastaan pystyy tekemään kuusi maalia ja väitän, että paikkoja oli meillä kymmeneenkin maaliin asti, kertaa valmentaja Joonas Naava toista Ruotsin kohtaamista, vaikka loppulukemat olivatkin sinivalkoisten kannalta rumemmat.

– Vastaavasti miksi meni omiin niin paljon, johtui, että tehtiin paljon isoja virheitä. Pallonmenetyksiä ja merkkausvirheitä, joista tällä tasolla rangaistaan.

Turnauksen annin Naava tiivistää siinä, että uudelle ikäluokalle on saatu hyvä startti kevään MM2017-kisoja ajatellen.

– Ajettiin iso osa uusia pelaajia sisään ja hiukan kokeneemmat nostivat tasoaan. Uskon, että on saatu etumatkaa Ruotsiin, joka siirtyy uuteen ikäluokkaan vasta tämän kauden jälkeen.

Tänään ratkaiseva ero repesi ottelun avauserässä Suomen Jere Rekilän ensin päätettyä komean syöttökuvion 1-1-tasoituksen. Vieraat iskivät nopeilla hyökkäyksillä kolme taitavaa maalia, ja sama kaava toistui läpi koko ottelun. Aina Suomen onnistuttua kaventamaan Ruotsin salamannopeat vastaiskut tuottivat näyttäviä lisäosumia. Suomea hiukan vanhemmalla ryhmällä Espooseen saapunut Ruotsi vei fyysisesti vahvalla joukkueellaan useimmat ratkaisevista kaksinkamppailuista nimiinsä.

Joona Rantala (kuvassa) laukoi tänään Suomen maaleista kaksi ja syötti yhden. Suomen muut maalintekijät olivat Eero Jalo, Eetu Sorvali ja Tino Lindstedt.

Rangaistuslaukauskisassa Jere Rekilä ja ensimmäisessä jatkoparissa Justus Kainulainen nostivat Suomen edelle, mutta kummallakin kerralla Ruotsi tasoitti. Ratkaisu nähtiin kuudennessä jatkoparissa, jossa Rekilä ei onnistunut ja Ruotsin Isak Stöckel upotti oman pallonsa maaliin.

Salibandya, Espoo

Suomen ja Ruotsin nuorten maaottelutapahtuma

U19-pojat: Suomi – Ruotsi 6-11 (1-4, 4-5, 1-2)

1. erä: 6.27 Jonas Larsson (Simon Berg) 0-1, 8.00 Jere Rekilä (Joona Rantala) 1-1, 11.49 Casper Backby (Pontus Sjöberg) 1-2, 17.27  Isak Stöckel (Anton Åkerlund) 1-3, 17.49 Axel Larson (Berg) 1-4.
2. erä: 22.45 Eero Jalo 2-4, 23.26 Larsson (Larson) 2-5, 26.48 Ludwig Swensson (Jacob Larsson) 2-6, 30.37 Rantala rl 3-6, 31.24 Berg (Backby) 3-7, 33.30 Rantala 4-7, 36.51 Larson (Backby) 4-8, 38.59 Eetu Sorvali (Jalo) 5-8, 39.32 Larsson (Backby) 5-9.
3. erä: 41.57 Albin Thuren (Simon Götz) 5-10, 44.43 Tino Lindstedt (Mika Majalahti) 6-10 yv, 45.45 Fabian Hansson (Thuren) 6-11.

Rangaistuslaukaukset: Eetu Sorvali S (-) Jonas Larsson R (-) Jere Rekilä S (+) Joel von Reis R (+) Justus Kainulainen S (-) Isak Stöckel R (-) Justus Kainulainen S (+) Joel von Reis R (+) Eetu Sorvali S (-) Jonas Larsson R (-) Jere Rekilä S (-) Isak Stöckel R (+)

Ruotsi voitti rangaistuslaukauskisan. Maaottelupisteet  3-0.