Suomen U19-pojat kaatoivat Ruotsin sen kotikaukalossa

Suomen U19-pojat aloittivat Suomen ja Ruotsin nuorten maaotteluviikonlopun Skellefteåssa mainiosti kaatamalla isäntämaan 8-4. Suomi nappasi päälle vielä lisäpisteen voittamalla ottelun jälkeen käydyn rangaistuslaukauskisan.

Vielä ottelun puolivälissä joukkueet tahkosivat tasalukemissa, mutta ikäluokan hallitseva maailmanmestari Suomi repi ratkaisevan eron toisen erätauon molemmin puolin. Heikki Iiskola sekä Joonatan Kovanen laukoivat Suomen toisen erän lopulla kahden maalin johtoon, ja kolmannen alussa Joona Rantala ja Eero Jalo kasvattivat eroksi jo 6-2. Rangaistuslaukauskisassa Rantala ja Joonatan Kovanen vastasivat lisäpisteeseen riittäneistä onnistumisista.

Salibandya, Skellefteå, Ruotsi

Suomen ja Ruotsin maaottelutapahtuma

U19-pojat

Ruotsi – Suomi 4-8 (0-1, 2-3, 2-4)

1. erä: 0.49 Justus Kainulainen (Eero Jalo) 0-1.
2. erä: 20.57 Kalle Bylund (Adam Dahlqvist) 1-1, 25.15 Konsta Tykkyläinen (Antti Suomela) 1-2 yv, 30.03 Oskar Hovlund (Filip Wiklund) 2-2, 35.21 Heikki Iiskola (Jalo) 2-3, 35.36 Joonatan Kovanen (Joona Rantala) 2-4.
3. erä: 43.33 Rantala (Kovanen) 2-5, 47.32 Jalo (Perttu Järvinen) 2-6, 48.05 Oskar Malmgren (Dahlqvist) 3-6, 48.43 Kainulainen (Suomela) 3-7, 50.41 Wiklund (Kevin Haglund) 4-7, 55.45 Suomela (Kainulainen) 4-8.