Suomen pojat sulivat ja nousivat Ruotsia vastaan

Suomen nuorten salibandymaajoukkue pelasi Skellefteåssa Ruotsia vastaan harvinaisen kolmijakoisen ottelun ennen kuin päädyttiin 6-6-tasapeliin. Kolmen maalin johtoon karattuaan Suomi päästi vastustajan iskemään kuudesti peräkkäin ennen kuin ryhdistäytyi lopussa kolmen maalin loppukiriin.

Suomi johti 14 minuutin pelin jälkeen Joona Rantalan, Heikki Iiskolan (kuvassa) ja Christian Remeksen maaleilla 3-0, mutta sitten oli Ruotsin vuoro. Taukoon mennessä isännät olivat nousseet maalin päähän, ja toisessa erässä Suomen verkko venyi vielä kolmesti. Ruotsin 6-3-johto kirveli tulostaululla vielä kahdeksan minuuttia ennen ottelun loppua, mutta sitten Eero Jalo, Justus Kainulainen ja Antti Suomela nostivat Suomen alle kuudessa minuutissa tasoihin. Suomi nappasi vielä Justus Kainulaisen ja Eetu Sorvalin onnistumisilla lisäpisteen otteluun kuuluneesta rangaistuslaukauskisasta.

Salibandya, Skellefteå, Ruotsi

Suomen ja Ruotsin maaottelutapahtuma

U19-pojat

Ruotsi – Suomi 6-6 (2-3, 4-0, 0-3)

1. erä: 4.54 Joona Rantala (Joonatan Kovanen) 0-1, 9.42 Heikki Iiskola (Eero Jalo) 0-2, 13.41 Christian Remes (Konsta Tykkyläinen) 0-3, 15.24 Kalle Bylund (Oskar Malmgren) 1-3, 15.51 Kasper Broby (Michael Jansson) 2-3.
2. erä: 25.22 Adam Dahlqvist (Mattias Jansson) 3-3, 25.37 Broby (Michael Jansson) 4-3, 29.18 Kevin Haglund (Otto Weidman) 5-3, 39.20 Broby (Filip Kalentun) 6-3.
3. erä: 52.01 Jalo 6-4 yv, 56.37 Justus Kainulainen (Antti Suomela) 6-5, 57.49 Suomela (Iiskola) 6-6,