Steelers herkutteli derbyrevanssin LASB:sta

Hämeenlinnan Steelers nappasi Salibandyliigassa maukkaan derbyvoiton kaataessaan kotonaan LASB:n peräti 7-1. Viime keväänä samainen vastustaja oli napannut Divarin finaaleissa liigapaikan ”Teräsmiesten” nenän edestä.

Steelers vei heti avauserän 2-0 Tuomas Mikkolan ja Timo Johanssonin ylivoimamaaleilla, ja toisen erän jälkeen taululla kirkui jo 5-0. Isäntien urakkaa helpottivat toisen erän loppuun LASB:lle peräkkäin tuomitut Rasmus Kainulaisen ulosajo ja Heikki Hätösen viiden minuutin jäähy, joista Tuomas Mikkola rankaisi päätösjakson alkuun 6-0-osumalla. Mikkola (2+1) ja Timo Johansson (2+2) olivat 1187 katsojan edessä taistellun paikallisottelun tehomiehet.

Espoossa Oilers tummensi OLS:n play off -haaveita kaatamalla oululaiset 6-5 Sylvester Raikamon jatkoaikamaalilla. Kolmesti tappiolla ollut Oilers nousi viimeisellä kympillä 5-4-johtoon, mutta voittoon se ei vielä riittänyt, kun Joni Sieppi tasoitti kuudella viittä vastaan puolitoista minuuttia ennen loppua. Jatkoajan viidennellä minuutilla OLS:n Petteri Kääriäiselle kuitenkin vihellettiin väkivaltaisuudesta viisiminuuttinen, ja erinomaisesta ylivoimapelistään tunnettu Oilers käytti tilaisuutensa, kun Sylvester Raikamo iski ratkaisun Perttu Pajukosken tarjoilusta vain 16 sekuntia ennen jatkoajan loppua.

Tämän lauantain murskajaiset nähtiin Helsingissä, jossa runkosarjan voittoa jahtaava EräViikingit murskasi jumbo M-Teamin 11-2.

Salibandyliiga jatkuu sunnuntaina otteluilla Koovee – Westend Indians, SPV – TPS ja SalBa – OLS.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää