SPV:n ja Oilersin kahdenlaista itsevarmuutta

Seinäjoen Peliveljet ja Esport Oilers ovat ennalta juuri niin tasainen puolivälieräpari kuin runkosarjan keskinäiset tulokset odottavatkin. Syksyn avauskierroksella Ilari Talvitie laukoi viimeisellä minuutilla Oilersille 5-4-voittomaalin, ja vuodenvaihteessa Seinäjoella pisteet jaettiin Oilersin noustua kahden maalin takaa tasoihin.

Parinvalintatilaisuudessa SPV-luotsi Tommy Koponen ei saanut kakaistua sanaa Oilers esiin, vaan juontaja Tuomo Reposen oli pääteltävä seinäjokisten valinta kryptisten sanamuotojen uumenista. Karhuakin kannattaa varmuuden vuoksi kutsua otsoksi tai mesikämmeneksi, joten ehkä Koponen osoitti vain muinaissuomalaista viisautta.

Öljymiesten leirissä esiintyminen on ainakin päältä katsoen ollut huomattavasti itsevarmempaa, kuten Espoossa kuuluukin.
– Maalinteko, ylivoimapeli ja henkinen vahvuus, luetteli Casper Pfitzner leuka tutusti pystyssä asioita, joissa Oilers ainakin on Peliveljiä parempi.
Ja Oilersin omassa ennakkovideossa maalitykin liiteristä löytyi vielä lisää valtteja.
– Parempi materiaali, enemmän ratkaisuvoimaa, ainakin hyökkäyspeli meidän pussiin…

Karhumainen päävalmentaja Petri Huttunen pudotteli jostain muhkean partansa ja silmille vedetyn lippiksensä välistä hitaan luottavaisia sanoja.
– Paha vastahyökkäysjoukkue, mutta ollaan pärjätty hyvin heitä vastaan, ja kun vähän tiivistetään omaa pelaamista, niin hyvä tulee.

Tosiaan, ne SPV:n vastahyökkäykset.

Parinvalitsijaisten jäähdyttelyvaiheessa Tommy Koponen kuunteli myhäillen kehuja siitä, kuinka monta kertaa Peliveljet ovat palloon päästyään laittaneet sen kahdessa sekunnissa vastustajan verkkoon kyykittyään ensin kaksi minuuttia puolustuksessa.
– Jos vielä saataisiin se yhteen sekuntiin, pääpeliveli keksi pilke silmäkulmassa.

Pohojalaasen kokoisia kehuja itselle ei sarjan alla vielä kuultu, mutta hiljaista itseluottamusta saattoi Tommy Koposen ja Julius Kivimäen olemuksista lukea. Vaikka oma Oilers-traumansa on Seinäjoellakin. Keväällä 2014 Peliveljien piti olla tukevasti matkalla kolmanteen perättäiseen mestaruuteensa, mutta unelma mureni heti puolivälierissä Oilersiin otteluin 3-1. Ja ilmeet olivat Tapiolassa tuskaisia Oilersin nipistettyä katkopelistä 1-0-voiton.

Ailahdellut on tällä kaudella SPV:kin, mutta runkosarjassa joukkue jätti silti seitsemän pistettä alemmas jäänyttä Oilersia hallitumman vaikutelman. Espoolaisten otteet kimpoilivat loisteliaista aivan käsittämättömiin koomahetkiin, ja rivien välistä on nytkin voinut lukea epävarmuutta siitä, pysyykö oma esitys kasassa.
– Puolustuspeli on tahtotila, psyykkasi Casper Pfitzner melkein kuin eniten itseään, ja muistutti:
– SPV:llä on pari ärsyttäjää, joita ei saa päästää meidän pelaajiemme päiden sisään.

Oilersin mainiossa Öljymiehet-videosarjassa on valmentaja Petri Huttusen kuultu kerran jos toisenkin muistuttavan asenteesta ja taistelusta, ja nyt sen on viimeistään oltava sisäistettynä.
– Lupaan periksiantamattoman Oilersin, Huttunen vakuutti joukkueen ennakossa, ja lisäsi:
– Jos pystytään pallolla pelaamaan hyvin, matka jatkuu välieriin.

Yksi on kuitenkin kaiken spekuloinnin keskellä varmaa, ja sen lausui Öljymiesten ennakkovideolla Casper Pfitzner:
– Nyt pitää nauttia, sillä tämä on kauden parasta aikaa ja menee humauksessa. Aurinko paistaa, hallille on hieno mennä ja tappion jälkeenkin on vielä mahdollisuus pelata seuraavaksi paremmin. 

Näin mennään:

Ke 15.3.2017 18:30 SPV – Oilers Seinäjoen UT
Pe 17.3.2017 18:30 Oilers – SPV Tapiolan UH
Su 19.3.2017 17:00 SPV – Oilers Seinäjoen UT
Ke 22.3.2017 18:30 Oilers – SPV Tapiolan UH
La 25.3.2017 16:30 SPV – Oilers Seinäjoen UT (tarvittaessa)
Su 26.3.2017 18:30 Oilers – SPV Tapiolan UH (tarvittaessa)
Ti 28.3.2017 18:30 SPV – Oilers Seinäjoen UT (tarvittaessa)

Lue lisää Pääkallo.fi:stä

Teksti: Mika Hilska
Kuva: Juha Käenmäki

Jaa artikkeli