SPV kaatoi Classicin, Koovee kukisti mestarit

Seinäjoen Peliveljet ja Koovee ampaisivat vuorostaan tasapistein Salibandyliigan kärkeen kun SPV kaatoi tänään Classicin 6-3 ja Koovee mestari Happeen 8-4.

Seinäjoella SPV karkasi 800-päisen kotiyleisönsä riemuksi puolessa pelissä jo 6-0-johtoon kolmoskentän Jukka-Pekka Pelto-Arvon lauottua maaleista kaksi. Classicin Niko Juhola kavensi kahdesti ja Sami Johansson kerran, mutta voitosta eivät tamperelaiset tänään pelanneet.

Tampereella laukoi ensimmäisen maalin Happeen Otto Tikka, mutta sitten otti ohjat Koovee. Kotijoukkue pudotti mestarit kyydistään toisen erän loppupuolella kun Aapo Mutanen, Perttu Koljonen ja Tuomas Aho muuttivat 12 minuutissa tilanteen 3-2 Kooveen neljän maalin johdoksi.

Espoossa Oilers (kuvassa) nousi sarjan kuudenneksi kaatamalla Tapanilan Erän 7-5. Casper Pfitzner oli kahdella maalillaan ja yhdellä maalisyötöllään Öljymiesten tehokkain joukkueen karatessa toisessa erässä tavoittamattomaan 6-1-johtoon. Osuutensa oli myös MM-maalivahti Tomi Ikosella, joka torjui 31 laukausta Erän Teemu Kortelaisen puuttuessa peliin 16 kertaa. Oilersin ottelua seurasi komeasti 1041 katsojaa.

Salibandyliigan jumbofinaalissa SalBa kasvatti Eron Josbaan kolmeen pisteesen kaatamalla joensuulaiset kotonaan 7-5. Jonne Haapasalon kaksi osumaa sekä Tomi Lahden ja Ville Salosen maalit petasivat raumalaiselle toisessa erässä jo neljän maalin johdon, jonka Josba kolmannessa ehti kiriä yhteen. Tomi Lahti oli saldollaan 3+1 illan tehomies.

Salibandyliiga jatkuu lauantaina otteluilla TPS – Josba, NST – Nokian KrP ja Westend Indians – SSV.