Sokerina pohjalla TPS - Happee

Julkaistu 16.3.2017 09:45

Kun jo ensimmäiset kolme paria kohauttivat avausotteluillaan, mitä nähdäänkään tänään, kun ennalta hehkutetuin kaksikko TPS ja Happee avaa oman puolivälieräsarjansa?

TPS:n ja Happeen viime vuoden seitsemän ottelun sarja pyörii ajatuksissa yhä, vaikka Happee sen seitsemännen kohtaamisen numeroin 9-1 edukseen rallattelikin. Ei siis ihme, että siihen palattiin heti parin vahvistuttua.
- Tänä vuonna meidän pitää vain voittaa se seitsemäs peli, tiivisti TPS-luotsi Aki Vilander lääkkeet naapuriltaan kuulemaansa ohjeeseen.
- Ei siis pidä päästää sarjaa seitsemänteen vaan ratkaista jo kuudennessa kotona Jyväskylässä, velmureagoi kollega Seppo Pulkkinen saman tien.

Eikä siinä kaikki.

Joukkueet esittivät liki saman näytelmän jo 2013, kun TPS hävisi ensimmäiset kaksi peliä Happeelle mutta ahdisti hirvilauman sen jälkeen vielä viidenteen peliin - jonka hävisi Jyväskylässä 12-3.

Entäpä Turun kevät 2008? Viiden ottelun puolivälierätrilleri, jonka TPS hävisi lopulta Classicille.

Itse asiassa TPS ei ole vielä koskaan onnistunut voittamaan kokonaista play off -sarjaa. Se turkulaisten neljäs yritys keväällä 2009 näytti ennalta ajatellen lupaavimmalta, kun nimekäs ryhmä jyräsi runkosarjan kakkoseksi ja valitsi vastustajakseen sijalta kahdeksan Josban. No, Josba lähetti TPS:n kesälomalle voitoin 3-0.

Mutta mitäpä sitä niin vanhoja muistelemaan.

Happeen play off -historiaan mahtuu 34 ottelusarjaa, joista joukkue on voittanut 15. Etenkin uuden tulemisensa jälkeen hirvilauma on ollut viime vuosien pudotuspeleissä tunnetun kova tekijä.

Menestyshistorioiden kontrastista huolimatta kutkuttaa katsoa myös kehityskäyriä. Happeen huikea mestaruus 2014 ei aloittanutkaan vielä dynastiaa, vaan seuraavana vuonna tuli ”vain” hopeaa ja viime keväänä ”enää” pronssia. Lainausmerkeissä siksi, että suurin osa liigahistorian joukkueista on voinut vain haaveilla mitalista.

Kärkijoukkueiden huolestuneita katseita keräävä TPS sen sijaan on vahvasti tulossa, ja turkulaisten kontrolloidun paketin avaaminen teetti parhaimmillakin töitä jo runkosarjassa. Kotiedun nappaaminen viime hetkellä Happeen nenän edestä voisi olla enne jostain, mutta runkosarjan keskinäiset kohtaamiset Happee toki vielä vei 8-7 ja 7-5.

- Isketään vastustajan heikkouksiin ja pidetään oma peli kontrolloituna ja erikoistilanteet mahdollisimman vähissä, tiivisti Aki Vilander TPS:n suunnitelman joukkueen ennakkovideossa. Happeen toiveissa lienee vastaavasti avoin ja aaltoileva peli, jossa Peter Kotilaisen ja muiden hirvitaiturien hyökkäysvoima ja taito saisivat ratkaista pihapelihengessä.
- Viime kevään tapaan isoja voittomarginaaleja tuskin nähdään, eikä TPS:ää ole muutenkaan tainnut tällä kaudella kukaan kaataa useamman maalin erolla, Happeen Janne Hoikkanen kuitenkin varoittaa joukkueensa sivuilla

Näin mennään:

To 16.3.2017 18:30 TPS – Happee Marli Areena
Pe 17.3.2017 18:30 Happee – TPS Monitoimitalo
Ma 20.3.2017 18:30 TPS – Happee Marli Areena
Ke 22.3.2017 18:30 Happee – TPS Monitoimitalo
Pe 24.3.2017 18:30 TPS – Happee Marli Areena (tarvittaessa)
Su 26.3.2017 16:00 Happee – TPS Monitoimitalo (tarvittaessa)
Ti 28.3.2017 18:30 TPS – Happee Marli Areena (tarvittaessa)

Lue lisää Pääkalloennakosta

Teksti: Mika Hilska
Kuva: Anssi Koskinen