Seinäjoella, Espoossa, Tampereella ja Oulussa juhlittiin avauskierroksella

Salibandyliiga polkaistiin käyntiin lauantaina neljällä ottelulla, joissa voittajiksi nousivat kotijoukkueet. Seinäjoen Peliveljet löi SSV:n 6-3, Esport Oilers Classicin 7-4, Koovee TPS:n 9-5 ja OLS Tapanilan Erän 8-5.

Tähtiään menettänyt SSV sinnitteli Seinäjoella puoli peliä tasalukemissa, mutta SPV karkasi toisen erän lopussa kun Ville Kuusela iski siirretyn rangaistuksen aikana maalin edestä 3-2 ja vielä Henri Myllymäki ilmasta 4-2.
Päätösjaksolla Jyrki Holopainen nosti onnekkaasti omalta kenttäpuoliskolta puolustajan selän kautta kotijoukkueelle jo 5-2-johdon, jota SSV kykeni kaventamaan vain kerran. Vieraat saivat lopussa vielä kahdesti pallon Peliveljien maaliin, mutta kummallakin kerralla tilanne vihellettiin rikkeen takia poikki.
Janne Hulmi ja Sami Koski tarjoilivat niin nappipassit että oli helppo laittaa sisään, kaksi komeaa osumaa iskenyt Ville Kuusela kiitti Ylen TV-haastattelussa.
– Ihan hyvää tekemistä meiltä, oma pää oli kunnossa ja Julius Kivimäki pelasi maalissa upean pelin.

Espoossa Classic johti mestarisuosikki Oilersin vieraana vielä kolmannessa erässä 3-4, mutta ruotsalaisvahvistus Jesper Kivipaasin viiden minuutin jäähy huitomisesta käänsi pelin. Perttu Pajukoski sekä Ilari Talvitie osuivat espoolaisille ylivoimalla, ja Rasmus Markelin sekä Santeri Lindfors ehtivät vielä komistella lukemia ennen loppusummeria.

Viiden minuutin jäähy näytteli isoa osaa myös Tampereella, jossa TPS johti päätöserässä 4-5 ennen Jani Hyytiäisen isoa rangaistusta. Mikko Immonen sekä Henri Mäenpää muuttivat tilanteeksi 5-4 ja Eemeli Salin tasamiehistöin 6-4. Lopussa osuivat vielä tyhjiin Samuli Salomaa ja maajoukkuemies Salin, jolle maali oli illan neljäs.

Keväällä liigapaikastaan karsinut OLS shokeerasi pudotuspeleissä pelanneen Erän heti alussa karatessaan 12 minuutissa 4-0-johtoon. Maaleista kaksi iski liigauransa ensimmäiset osumat kirjauttanut Joni-Arttu Sieppi.
Erä kipusi toiselle tauolle mentäessä maalin päähän, mutta kolmannessa erässä OLS karkasi lopullisesti Matias Veikkolan, Petri Rantalan ja Valtteri Parviaisen osumilla.

Salibandyliigan sunnuntain ottelut ovat Rauman historian ensimmäinen salibandyn liigaottelu SalBa – Happee sekä Josba – NST.

Naisten Salibandyliigan avaus lauantaina:

SB Vantaa – Steelers 8-4, Tapanilan Erä III – SB-Pro 2-4, M-Team – PSS 3-7, Koovee – TPS 3-5, Happee – Classic 3-8.