Salibandyssa tiivis tapahtumavuosi edessä

Vuosi 2017 on Suomessa järjestettävien huippusalibandyn tapahtumien osalta poikkeuksellisen vilkas.

Tammikuussa ratkeaa jo yksi mestaruus, kun TEHO Sport Suomen cup huipentuu lauantaina 21. tammikuuta Tampere Areenalla. Naisten puolella mestari on joko turkulainen TPS tai SSRA Oulusta. Kumpikaan ei ole vielä aiemmin juhlinut Suomen cupin voittoa, saati ollut loppuottelussa. Miesten puolella Classic kohtaa EräViikingit.   

Tšekki Suomeen helmikuussa
Helmikuun kansainvälisenä viikonloppuna Suomen miesten maajoukkue kohtaa Tšekin Turussa lauantaina 4. helmikuuta. Miesten maaottelu pelataan Marli Areenalla klo 17. Sunnuntaina 5. helmikuuta Suomen U23-miehet kohtaavat Tšekin miehet Tapanilan Mosahallissa Helsingissä klo 11:45.

– On hienoa, että saimme Tšekin kanssa sovittua pika-aikataululla tämän tapahtuman. Suomen MM-kulta sykähdytti suomalaista urheiluväkeä laajemminkin median välityksellä. Nyt maailmanmestarit on mahdollista nähdä kotikentällä ja vastassa on joukkue, joka piti Suomea todella tiukalla MM-välierässä Latviassa. Helpolla ei Suomi tule pääsemään, kertoo Salibandyliiton tapahtumapäällikkö Janne Bruun.

Suomi-Tšekki-maaottelussa paikalla on maailmanmestareiden ohella myös MM-pokaali ja luvassa fanitapaaminen pelaajien kanssa. Suomi pelaa Turussa MM-areenalla nähdyllä kokoonpanolla.

Superfinaali ja miesten
EuroFloorball Tour huhtikuussa

Kotimainen kausi päättyy lauantaina 22. huhtikuuta Superfinaalissa Hartwall Arenalla. Konsepti on tuttu viime vuodelta, mutta pieniä muutoksia viime kevääseen on tehty yleisöpalautteen perusteella.

– Puhun mieluusti urheiluviihdetapahtumasta, koska miesten ja naisten loppuotteluiden ohella areenalla tapahtuu paljon muutakin. Artistien määrää on karsittu, mutta laadusta pidetään kiinni. Tällä hetkellä esiintyvistä artisteista olemme julkaisseet Evelinan, mutta julkistusta odottaa vielä toinen kovan luokan nimi, Bruun valottaa.

– Lisäksi tapahtuman juoksutusta on selkiytetty niin että käytävätapahtumat ja ruokailut lomittuvat paremmin kokonaisuuteen.  Tuleepa sitten kaveriporukassa tai perheen kanssa, jokaiselle löytyy jotakin kokemisen arvoista. Priimashow on luvassa ja
panokset kovimmat mahdolliset kun mestaruudet ratkaistaan yhdessä ottelussa, Bruun vakuuttaa.

Juuri kun Superfinaalista on ehditty toipua, luvassa on taas maajoukkuetason salibandya maailman huipulta. Suomen Turku ja Marli Areena toimivat miesten neljän maan turnauksen näyttämönä 27.-29.huhtikuuta. Revanssia maailmanmestareista hakevat niin Ruotsi, Sveitsi kuin Tšekki. Tapahtumajärjestelyissä ja markkinoinnissa mukana ovat Turun kaupunki ja paikalliset seurat TPS Salibandy ja FBC Turku.

Seuralipunmyynti EFT-tapahtumaan on jo käynnissä. Mainittakoon, että tammikuun loppuun saakka lunastetuilla EFT-seuralipuilla pääsee helmikuun Turun Tšekki-otteluun ilmaiseksi.

Kesäkaudella salibandypallo pyörii lukuisissa katusählytapahtumissa ja perinteinen Katusählyfinaali Kampin Narinkkatorilla nähdään elo-syyskuun vaihteessa. Heinäkuun lopulla salibandy on mukana ensimmäistä kertaa World Games -tapahtumassa varsinaisena lajina. Suomi hallitsevana miesten maailmanmestarina on mukana viiden muun maan ohella. World Games on merkittävä tapahtuma salibandylle visoissa siintävää olympialajin asemaa tavoiteltaessa.

Aikuisten Ruotsi-ottelut syyskuussa,
Champions Cup lokakuussa Seinäjoella

Suomi-Ruotsi-otatukset miesten ja naisten osalta avaavat uuden kauden. Pelipäivä on näillä näkymin perjantai 8. syyskuuta.
– Pelipaikastakin on jo ajatus olemassa, mutta kerromme sen tuonnempana, Janne Bruun kertoo.

Salibandyn Mestareiden Cup palaa Suomeen sitten vuoden 2013, jolloin maailman parhaiden mies- ja naisseurajoukkueiden titteleistä miteltiin Tampereella. Nyt tapahtuma järjestetään Seinäjoella ja tapahtumien polttopisteessä on Seinäjoki Areena.

– Champions Cup on parhaillaan uudistettavan Seinäjoki Areenan virallinen avajaistapahtuma. Se tarjoaakin paitsi huippuluokan  kentän ja katsomot, myös erittäin hyvät fasiliteetit erilaisten oheisohjelmien toteuttamiseen, tapahtumapäällikkö hehkuttaa.

– Luvassa on jokaiselle jotakin -tapahtuma. Niin perheille kuin kaikille muillekin. Mestareiden Cupissa  paikallisina  operaattoreina ovat SPV ja Seinäjoen kaupunki.

Salibandyn tapahtumavuosi 2017 Suomessa

Tammikuu
La 21.1. TEHO Sport Suomen cupin finaalit (Tampere Areena)

Helmikuu
La 4.2. klo 17 miesten Suomi – Tšekki, Marli Areena, Turku
Su 5.2. klo 11:45 Suomi U23 – Tšekki miehet, Mosahalli, Helsinki

Huhtikuu
La 22.4. Superfinaali: miehet ja naiset, Hartwall Arena
To-la 27.-29.4. Miesten EuroFloorball Tour (FIN, SWE, SUI, CZE), Turku, Marli Areena

Syyskuu
Pe 8.9. Suomi-Ruotsi-maaottelut: miehet ja naiset, paikka vielä avoin

Lokakuu
Pe-su 6.-8.10. Champions Cup: miehet ja naiset, Seinäjoki Areena

Lisäksi maajoukkueilla ohjelmassa ulkomailla (vahvistetut tapahtumat)
La-su 4.-5.2. U19 Suomi-Ruotsi-maaottelut: pojat ja tytöt, Skellefteå
Ke-su 1.-5.2. Naisten MM2017-karsinnat, Celano, Italia 
Pe-su 28.-30.4. Naisten EFT-turnaus, Olomouc, Tšekki
Ke-su 3.-7.5. U19-poikien MM-kisat, Växjö, Ruotsi
To-su 27.-30.7. World Games: miehet, Wroclaw, Puola
(La)-su (9)-10.9. miesten ja naisten Ruotsi-ottelu, 2. osaottelut
Pe-su 3.-5.11. EFT-turnaus miehet Sveitsi, naiset Ruotsi
Pe-la 1.-9.12. naisten MM2017-kisat, Bratislava, Slovakia

Jaa artikkeli