Salibandymiehet pehmittivät Sveitsin lopussa

Salibandymiehet peittosivat Växjön EFT-turnauksen ensimmäisessä ottelussaan Sveitsin luvuin 9-5 (2-3, 2-1, 5-1). Ottelun taitekohdaksi muodostui kolmas erä.

Voitosta huolimatta Suomen esitys ei häikäissyt. Varsinkin ensimmäisessä erässä ykköskentän puolustuspelaaminen oli lepsua ja kaikkiaan neljä maalin iltapäivää viettänyt Sveitsin Joel Rügger rankaisi kolme kertaa.

– Jälkimmäinen puolisko oli parempaa, mutta siihen asti oltiin takamatkalla kamppailupelaamisessa. Sveitsi oli valmis taistelemaan joka pallosta. Meidän pallollinen peli oli huolimatonta ja palloton väkinäistä. Ei oltu sellaisessa taisteluvalmiudessa kuin kansainvälisessä pelissä pitäisi olla, kertasi päävalmentaja Petri Kettunen.

Toisessa erässä Suomi käväisi 4-3-johdossa Nico Salon ja Krister Savosen (kuvassa) onnistuessa minuutin sisään ennen kuin Rügger tasoitti jälleen puntit.

Kolmas erä oli Suomelta jo kelvollisempi. Sveitsi tuli vielä kerran tasoihin Peter Kotilaisen maalin jälkeen, mutta sitten maaliverkko heilui enää Pascal Meierin takana. Kuudes täplä merkittiin Sami Johanssonille ja Savonen lisäsi johtoa tyylikkäällä rangaistuslaukauksella. Salon 8-5-maali varmisti lopullisesti pisteet Suomelle ja sinetin tyhjään maaliin sijoitti Eemeli Salin

EFT-tapahtumassa pelaajat antavat viimeiset näyttönsä joulukuun MM-kisajoukkueen valintoja ajatellen. Petri Kettusen silmää Sveitsi-ottelussa miellytti puolustaja Tommi Aron otteet, samoin kuin ketjun Peter Kotilainen – Joonas PylsyMika Moilanen esitykset.

Huomiseen Tšekki-peliin luvassa on jälleen pelaajakokeiluja.
– Se on kuitenkin se ykkösjuttu tässä kohtaa, Kettunen muistuttaa.

Suomi-Tšekki-ottelu alkaa lauantaina klo 16:30. Suora nettilähetys näkyy täällä.

Kuva: Per Wiklund.