Salibandyliiton puheenjohtaja Mika Kaltala: Helsingillä opittavaa Vantaasta halliasiassa"

Salibandyliiton puheenjohtaja Mika Kaltala otti torstain Helsingin Sanomissa kantaa Helsingin sisäpalloiluhallitilanteeseen, joka on jäänyt pahasti ajasta ja 2000-luvun vaatimuksista jälkeen.

– Helsinki on Suomen pääkaupunki. Jos täältä ei löydy sellaisia fasiliteettejä kuin naapurista, voi sanoa, että Helsingillä on jotain opittavaa, Mika Kaltala tiivisti Salibandyliigan helsinkiläisjoukkue Tapanilan Erän muutettua pelaamaan kotiottelunsa modernille Vantaan Energia Areenalle.

Salibandy on kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista palloilulajeista, ja vaikka harjoituskenttiä on jo käytössä siedettävä määrä, puuttuu Helsingistä kokonaan todella edustuskelpoinen sisäpalloilujen areena.

Etenkin näin tiukassa taloustilanteessa eri tahojen yhteistyö on arvossaan, ja Mika Kaltala ehdottaakin ratkaisuksi mallia, jossa monen lajin käyttöön tulevan sisäpalloiluhallin rahoitukseen osallistuisivat kaupungin lisäksi lajiliitot ja mahdollisesti myös seurat.

Kenelläkään ei ole rahaa tuhlattavaksi asti, mutta nykytilanne antaa perusteet lisätä painetta Helsingin kaupungin suuntaan.
– Kun Helsingistä lähtee liigajoukkue Vantaalle, on meillä aivan perusteltu syy painostaa kaupunkia hyvässä hengessä, Salibandyliiton puheenjohtaja Kaltala muistuttaa Helsingin Sanomien haastattelussa.

Lue lisää Helsingin Sanomista

Jaa artikkeli