Salibandyliigan pudotuspeleissä heti kaksi jättiyllätystä

Julkaistu 15.3.2017 21:20

Salibandyliigan puolivälierät alkoivat maukkaasti jättiyllätyksellä, kun runkosarjassa kahdeksanneksi jäänyt Westend Indians yllätti ykkönen Classicin sen kotikaukalossa 9-8. Illan muissa avauksissa SPV löi Oilersin 7-6 ja Nokian KrP nappasi kaikkien aikojen ensimmäisen play off -voittonsa lyödessään vieraissa runkosarjan kakkosen EräViikingit rangaistuslaukauksilla 6-5.

Tampereella avauserässä tappiolla ollut Westend Indians nousi toisessa erässä johtoon, ja kolmannen alussa espoolaisten etumatka oli hetken kaksi maalia. Classic kiri kuitenkin tasoihin ja kuittasi vielä Indiansin Mikael Sieväsenkin uuden johtomaalinkin, kun Mikko Leikkanen linkosi kolme minuuttia ennen loppua lukemiksi 8-8. Indians tuli kuitenkin vielä kerran: 33 sekuntia ennen loppusummeria Teemu Venäläinen laukoi vieraiden voittomaalin.

Voittajien Heikki Iiskola merkkautti tänään tehot 2+2 ja kapteeni Valtteri Kainulainen 1+2. Classicin tehokkain oli maalin tehnyt ja kolme syöttänyt Nico Salo.

Seinäjoella SPV repi eroa toisen erän lopussa, kun Tuukka Kiviranta laukoi 3-2, Teppo Mäkelä 4-2 ja sekuntia ennen taukosummeria vielä Mikko Kohonen 5-2. Ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla Kohonen laukoi isäntien johdoksi jo 7-3, mutta ottelu ehti vielä jännittäväksi. Oilers nimittäin veti maalivahtinsa penkille ja kavensi kolmesti, mutta Oscar Hännisen 7-6-maalin jälkeen kelloon jäi armonaikaa enää viisi sekuntia.

SPV:n Mikko Kohonen kirjautti sarjan avauksessa tehot 2+1 ja Tuukka Kiviranta 1+2. Oilersin tehokkaimpia olivat Casper Pfitzner ja Ilari Talvitie saldolla 1+2.

Helsingissä Nokian KrP johti ottelua 3-1, 4-2 ja vielä 5-4, mutta ei saanut peliajan puitteissa revittyä ratkaisevaa eroa. Jo päätöserän neljännellä minuutilla Mika Moilanen laukoi EräViikinkien 5-5-tasoituksen, joka kesti yli kymmenen minuutin jatkoajankin. Lähellä oli etenkin Nokian jatkoaikaosuma, kun Henri Johansson kilautti tolppaa ja Tommi Merton läpiajo pysähtyi maalivahti Santtu Strandbergin kurotukseen.

Rangaistuslaukauskisassa syntyi kuitenkin historiaa, kun Henri Johansson ja Kalle Keskitalo laukoivat voiton vieraille. Isännistä vain Miko Kailiala onnistui ohittamaan jo peliajalla loistaneen Nokia-vahti Santtu Pohjosen (kuvassa).

Neljäs puolivälieräpari TPS - Happee aloittaa taistelunsa torstaina Turussa.