SalBan Veli Peltoselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt SalBan Veli Peltosen yhden ottelun pelikieltoon kontaktitilanteesta Salibandyliigan playout-sarjan ottelussa LASB:a vastaan 19.3.

Tilanteessa LASB:n puolustaja syöttää pallon Rasmus Kainulaiselle, joka kääntyy kohti hyökkäyssuuntaa ja lähtee juosten ylittämään keskialuetta. Keskiviivan jälkeen SalBa:n Veli Peltonen lähestyy puolustusalueelta kohti Kainulaista ja taklaa Kainulaisen välittömästi tämän syötettyä pallon. Kainulainen kaatuu taklauksen jälkeen maahan. Peltoselle määrätään tilanteesta 2 minuutin rangaistus pelisääntöjen 605/6 kohdan mukaan taklaamisesta.

– Voimakaskaan kontakti ei välttämättä sellaisenaan ole rangaistava rike, jos törmäys on tapaturmainen eli vahinko. Tutkittavassa tapauksessa on SalBa:n puolelta myönnetty ja tallenteelta nähtävissä, että Peltonen taklaa tarkoituksella Kainulaista, joten kyse ei ole vahingosta, kertoo kurinpitäjä päätöksessän.

– Taklaus ei myöskään ole lajin kokemussäännöt huomioiden sääntöjen mukainen ns. olkapää olkapäätä vasten vaan Peltonen taklaa olkapäällään Kainulaista keskivartaloon liikeratojen ollessa lähes vastakkaiset. Pelaajien vastakkaiset liikeradat, Kainulaisen heikko mahdollisuus valmistautua kontaktiin ja sääntöjen vastainen taklaus huomioiden, katson, että Peltonen on teollaan osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan, kurinpitäjä päättää.

Kurinpitokäsittely tuli vireille pääsarjojen videotuomarin päätöksellä sekä otteluvalvojan että LASB:n tehtyä samasta tilanteesta videotutkintapyynnön.

Veli Peltonen kärsii rangaistuksensa Salibandyliigan playout-sarjan ottelussa 23.3. SalBa – LASB.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Salibandyliigan kurinpito-sivulla.

Jaa artikkeli