Ruotsi vei naisten päätöstrillerin - Suomi kakkoseksi Sandvikenissa

Suomen naisten salibandymaajoukkue päätti neljän maan EuroFloorball Tour -turnauksensa Ruotsin Sandvikenissa niukkaan tappioon ja kakkostilaan. Maailmanmestari Ruotsi voitti Suomen viikonlopun päätösottelussa 5-4 ja sijoittui ykköseksi.

Suomen parhaat hetket osuivat avauserään, jossa kumpikin joukkue iski kolme osumaa. Ella Alangon ja Kristiina Kauppilan suoritukset kohauttivat tuhatpäistä yleisöä kun kumpikin vuorollaan siirsi nopean syötön vastaanotettuaan pallon salamana rystylle ja siirsi sen ohi maalivahti Beverly Smedenäsin. Jaana Lirkki nosti vielä erän lopulla Suomen 3-2-johtoon, mutta tauolla oltiin taas tasoissa.

Ruotsi karkasi toisessa erässä 5-3-johtoon, ja Jaana Lirkin erän lopulla kaukaa pomputtama 5-4-kavennus jäi hiukan yllättäen ottelun viimeiseksi osumaksi. Päätöserässä luukut kopsahtivat kokonaan kiinni, ja emäntien yhden maalin johto kantoi loppusummeriin saakka. Kolmas erä kulki vahvasti Ruotsin hallinnassa, mistä kertovat myös Laura Loisan 10 torjuntaa kun kollega Beverly Smedenäsin ei tarvinnut puuttua peliin kertaakaan.

Naisten päävalmentaja Lasse Kurronen totesi pelin tauottua, että Ruotsi oli tänään parempi.
– Ihan ensimmäisiä minuutteja lukuun ottamatta ensimmäinen erä oli meillä hyvin hallinnassa ja tehtiin hienolla pelillä kolme maalia. Loppua kohti peli kuitenkin karkasi puolustustaisteluksi ja välillä oltiin vähän myllyssä. Silti riittävät paikat pystyttiin luomaan, vaikka tänään ei uponnut. Ruotsi oli tänään piirun verran parempi kuten lukematkin kertovat ja ansaitsi voiton.

EFT:n ajankohta heti Superfinaalin jälkeen oli haastava turnaukseen valmistautumisen kannalta.
– Tiukka neljän päivän rypistys takana. Ajankohta ja aikataulu olivat sellaiset, että pelaajille täytyy nostaa hattua sitoutumisesta ja hienosta asenteesta.

Tapahtuma oli ensimmäinen etappi kahden vuoden matkalla kohti Slovakian MM-kisoja.
– Kokonaisuudessaan saatiin projektille hyvä startti ja tästä jatketaan kohti Eerikkilän kesäleiriä (12.-14.6.2016), jossa rinki laajenee, Kurronen summasi.

Suomen puolustaja Hanna Sipiläinen ja hyökkääjä Nina Rantala arvostettiin turnauksen tähdistökentälliseen.

Ruotsi – Suomi 5-4 (3-3, 2-1, 0-0)

1. erä: 2.02 Iza Rydfjäll (Sofia Joelsson) 1-0, 5.39 Ella Alanko (Nina Rantala) 1-1, 5.53 Kristiina Kauppila (Juuli Hakkarainen) 1-2, 16.25 Johanna Hultgren (Sara Helin) 2-2, 18.47 Jaana Lirkki (Hakkarainen) 2-3, 19.21 Sofia Joelsson (Anna Jakobsson) 3-3.
2. erä: 26.16 Sofie Andersson (Amanda Larsson) 4-3, 31.05 Isabell Krantz (Rydfjäll) 5-3, 38.57 Lirkki 5-4.
3. erä: Maaliton.