Ruotsalaiset kaatuivat jatkoajalla - Classic finaaliin Sanni Niemisen yläkulmapommilla!

Tampereen Classic pelaa naisten seurajoukkueiden Champions Cupin finaalissa. Classic löi aamupäivän välierässä Ruotsin IKSUn 4-3 Sanni Niemisen jatkoaikamaalilla. Vastaan tulee voittaja toisesta välierästä Pixbo – Vitkovice.

Välierän alku oli tamperelaisittain mainio kun Nina Rantala laukoi johtomaalin ja Kristiina Kauppila yllätti kaukaa IKSU-vahti Malin Marklundin tämän jalan yli pompanneella laukauksella. Toisen erän alkuun Hanna Sipiläinen pommitti alakulmaan jo 3-0, mutta sen jälkeen ote siirtyi täysin IKSUlle. Maajoukkuetähtiä vilisevä vastustaja kiri maali maalilta rinnalle kun Sveitsin ykköstähti Corin Rüttimann osui kahdesti ja Emelie Wibron kiskaisi vielä erän loppuun taululle lukemat 3-3.

Kolmas erä jäi maalittomaksi oltuaan Classicilta pitkälti puolustustaistelua. Sen puolivälissä IKSUn Sofia Joelsson pääsi yrittämään rangaistuslaukauksesta muttei onnistunut yllättämään Laura Loisaa, ja Classic kesti myös tilanteesta seuranneen kahden minuutin jäähyn.

Korkeintaan kymmenen minuutin mittaisella jatkoajalla Classic pääsi hyvin takaisin mukaan peliin ja iski ratkaisun ajassa 67.08 yleisön alkaessa jo odotella rangaistuslaukauskisaa. Maalivahti Laura Loisalta pallon saanut Sanni Nieminen lähti nousunsa jälkeen ampumaan kaukaa, mutta häiritty laukaus jäi puolittaiseksi. Pallo kimpoili vastustajan puolustajan jaloista takaisin Niemiselle, joka kiskaisi vastapallosta voimalla oikeaan yläkulmaan. Verkosta saman tien takaisin pompannut pallo muistutti hetken erehdyttävästi tolppaosumaa, mutta erotuomari näytti välittömästi keskelle aloittaen tamperelaisten juhlat.

Classicin päävalmentaja Katriina Saarinen ylisti koko joukkueen panosta isossa voitossa:
– Onnistuttiin siinä, mitä lähdettiin tekemään, jokainen pelaaja antoi kaikkensa, jokainen hoiti oman tonttinsa ja pelattiin hyvin yksi – ykköset. Muun puolustuspelin kruununa Laura Loisa pelasi hienosti maalissa ja samalla ne paikat, mitä itselle aukesi, pystyttiin hyödyntämään.
Välierä oli myös vaihtopenkin takaa katsottuna kolmijakoinen: Erinomaisen alun jälkeen Classic kieppui pahimmillaan kuin pesukoneessa elpyäkseen sitten kolmannessa erässä ja jatkoajalla takaisin pelille.
– Ensimmäisen maalinsa saatuaan vastustaja sai selvästi lisää intoa ja itseluottamusta ja samalla meille tuli siinä kohdin pikkuinen notkahdus, Saarinen analysoi.
– Painotettiin sitten ennen kaikkea malttia pallon kanssa ja omaa uskallusta ja viilattiin myös karvia ja muuta puolustuspeliä paremmalle mallille.

Päävalmentaja paljasti, että ottelun sankari Sanni Nieminen ei selvästikään ollut valmistautunut voittomaaliin.
– Ennen ottelua muistutettiin velvollisuudesta poistua pelin jälkeen kentältä mixed zonen kautta, ja Sanni totesi, että hän nyt ei ainakaan tee ikinä mitään sellaista, että haastatteluun joutuisi…

Sanni Niemisen videohaastattelu

Classic pelasi ilman loukkaantumisista toipuvia Ella Alankoa ja Alisa Pöllästä, joista Alanko toki päivysti penkillä pelivarusteissa rangaistuslaukauskisan varalta. IKSU menetti toisen erän lopulla maajoukkuehyökkääjä Amanda Johansson Delgadon, joka loukkasi tuskallisen näköisesti nilkkansa juostessaan kontaktittomassa tilanteessa takaperin.

Classic, Tampere – IKSU, Ruotsi 4-3 ja. (2-0, 1-3, 0-0, 1-0)

1. erä: 11.14 Nina Rantala (Katri Luomaniemi) 1-0, 15.50 Kristiina Kauppila (Hanna Sipiläinen) 2-0.
2. erä: 24.07 Hanna Sipiläinen (Siru Kekkonen) 3-0, 29.04 Corin Rüttimann (Frida Nordström) 3-1, 35.16 Rüttimann (Amanda Delgado Johansson) 3-2 yv, 38.53 Emelie Wibron (Cornelia Fjellstedt) 3-3.
3. erä: Maaliton.
Jatkoaika: 67.08 Sanni Nieminen 4-3.