Runkosarjan jättiläiset Classic ja EräViikingit Happeen seuraksi välieriin

Salibandyliigan runkosarjan jättiläiset Classic ja EräViikingit jatkavat Happeen seuraksi välieriin voitoin 4-1 lyötyään tänään vastustajansa Westend Indiansin ja Nokian KrP:n neljännen kerran. Pelejä jatkaa vielä kaksikko SPV – Oilers, jossa SPV siirtyi tänään Sami Kosken jatkoaikamaalilla 3-2-voittoon ja 3-2-johtoon.

Ensimmäisen kierroksen tasaisimmassa parissa SPV nykäisi Sami Kosken osumilla kahden maalin etumatkan, mutta kerran jos toisenkin takaa tullut Oilers uusi temppunsa myös tänään. Jesperi Lindfors kavensi rangaistuslaukauksesta, ja viisi minuuttia ennen loppua Rasmus Markelin sivalsi kaukaa pelin jatkoajalle. Ratkaisu syntyi Oilersin Niclas Meyerin jäähyn aikana, kun isäntien kaikki maalit tehnyt Sami Koski huitaisi 885 katsojan riemuksi kakkospallon pelaajien kautta espoolaisten verkkoon.

Tampereella Janne Lamminen ja Sami Johansson laukoivat avauserässä Classicin 2-0-johtoon, jonka runkosarjan voittaja kypsytteli lopulta 5-1-voitoksi. Joonas Pylsy teki tänään Classicin maaleista kaksi. Indiansin kauden viimeisen osuman iski toisessa erässä 3-1-kavennukseksi joukkueen kapteeni Valtteri Kainulainen.

EräViikinkien 8-6-voitto näytti toisessa erässä olevan tulossa selvemminkin lukemin, kun helsinkiläiset repäisivät taululle 6-2-johdon. Sitkeä KrP kitkutti kuitenkin maali maailta lähemmäs, ja kahdeksan minuuttia ennen loppua Matti Koskela kavensi lukemiksi jo 7-6. Mika Moilasen osuma kaksi minuuttia myöhemmin jäi kuitenkin ottelun viimeiseksi, ja nokialaisten paras kausi pitkään aikaan päättyi tähän. Miko Kailiala laukoi EräViikinkien maaleista neljä, ja ketjukaveri Jani Kukkola merkkautti kolme syöttöpistettä. Ykkösketju kantoi myös Nokiaa, jonka kärkipyssy Henri Johansson kokosi tehot 1+4 ja laituripari Jere Oksanen 3+1.

Neljäs välieräpaikka on katkolla SPV:lle sunnuntaina klo 18.30 Tapiolan Urheiluhallissa.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää