Pohjoinen puhuri ei tyynny: espoolaisten vuoro taipua Oulussa

Salibandyliigan syksyn yllättäjä OLS jatkaa vahvaa menoaan. Tänään oululaiset kaatoivat kotonaan Westend Indiansin 7-6 ja jatkavat sarjassa viidentenä vain kahden pisteen päässä kärjestä.

OLS karkasi aluksi jo 4-0-johtoon, mutta Indians kiri rinnalle Markus Markkolan nostaessa 6-6-tasoituksen tasan kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua. OLS:n ja 700-päisen kotiyleisön sankariksi nousi voittomaalillaan Joni-Arttu Sieppi vain vajaat kolme minuuttia myöhemmin. Sieppi oli saldollaan 3+1 kotijoukkueen illan tehomies, espoolaisista nakutteli Markus Markkola kolme maalia.

Sarjan toisen komeetan NST:n vierasvoittoputki katkesi viiden onnistumisen jälkeen eilen Oulussa, ja tänään vielä Koovee löi eteläkarjalaiset Tampereella selvästi 9-3. Koovee karkasi jo avauserässä, jonka se vei 4-0. Kooveen MM-hyökkääjä Eemeli Salin oli kahdella maalillaan ja yhdellä maalisyötöllään kotijoukkueen tehokkain.

Tampereen Classic nappasi jo kauden kahdeksannen voittonsa kun se löi Joensuussa jumbo Josban 6-3.Peliään vähä vähältä löytävä Josba nousi kolmannessa erässä 0-4:stä jo maalin päähän Pauno Kajoksisen, Jesse Reijosen ja Mikko Hallikaisen osumilla, mutta siihen kiri katkesi. Sami Johansson ja tyhjiin lingonnut Lassi Vänttinen niittasivat Classicille lopussa vielä kaksi maalia.

Kärkijoukossa kahden pisteen päässä kärjestä jatkaa myös SSV, joka tänään kaatoi kotonaan TPS:n 6-5. Turkulaiset kävivät aluksi kahdesti johdossa, mutta sitten repäisi kotijoukkue kahden maalin etumatkan, jonka TPS yhä uudelleen kuroi yhteen. Kokenut Juho Järvinen laukoi SSV:n maaleista kolme.

Salibandyliigaa pelataan seuraavan kerran keskiviikkona, jolloin vuorossa ovat Indians – Koovee, Classic – Happee ja Tapanilan Erä – Nokian KrP.

Kuva ottelusta SSV-TPS: Juhani Järvenpää