Päävalmentaja Kettunen: "Juuri niin vaikeaa kuin osattiin odottaakin"

Suomen päävalmentaja Petri Kettunen analysoi dramaattisen välierän jälkeen tapahtumia rauhallisesti kansainvälisen lehdistön edessä. Kettusen mukaan vastus ja ottelu olivat juuri niin kovia kuin oli osattu odottaakin.

– Tiedettiin, että Tshekki tulee kovaa. He ovat pelanneet näissä kisoissa hyvin ja parantaneet kärkijoukkueista selvästi eniten otteitaan marraskuun EFT-turnauksen jälkeen, Petri Kettunen sanoi.
– Kahtena vuonna meillä ei ole ollut Tshekkiä vastaan mitään hätää kun olemme kohdanneet neljästi EFT-turnauksissa, mutta kisoihin he pystyvät aina terästämään peliään. Näissä kohtaamisissa häviää se optinen harha, että erot kärkimaiden kesken olisivat merkittäviä. Hyvin pelasi Tshekki tänäänkin, ja he ovat jopa salibandymaailman paras vastahyökkäysjoukkue. Sitä vahvuutta me lähdimme ottamaan pois ja onnistuimmekin kohtalaisen hyvin.
Kettunen näki Suomella olleen paikkoja useampaankin maaliin.
– Vastaavasti pari pahaa pallonmenetystä oman maalin takana, ja Tshekki iski molemmista. Meillä oli hiukan vaikeuksia toteuttaa omaa pelisuunnitelmaamme, mutta Eemelin osuma riitti lopulta voittoon.

Ruotsalaiset erotuomarit sallivat tänään varsin fyysisen pelin, mutta se ei Suomen valmennusta haitannut. Päinvastoin.
– Oli todella hienoa pelata näiden erotuomarien johdolla, linja oli koko ajan selkeä ja pelaajat tiestivät, mitä kentällä saa ja ei saa tehdä. Hetkittäin totta kai piti penkillä muistuttaa keskittymisestä kun jäätiin miettimään jotain vihellystä tai tilannetta hiukan liikaa, mutta urheilijan osaan kuuluu pystyä säilyttämään fokus kaikissa tilanteissa.

Puolivälierässä Suomen tavoitteena jatkopaikan lisäksi oli säästää voimia niihin hetkiin kun maailmanmestaruus sunnuntaina ratkotaan. Tämän päivän fyysinen välierä varmasti vei voimia ja toi mustelmia.
– Toisaalta pelin tempo ei sinällään missään vaiheessa noussut ihan järjettömäksi. Me koetimme pelata enimmäkseen maltillisesti ja niin paljolti myös vastustaja, päävalmentaja Kettunen muistutti. 

Teksti ja kuva: Mika Hilska

Jaa artikkeli