Otto Tikalle varoitus Salibandyliigan kurinpitäjältä

Liigan kurinpitäjä on antanut varoituksen Happeen Otto Tikalle.

Tapaus juontaa juurensa 21.12. pelattuun Salibandyliigan otteluun Happee – Rauman SalBa ja sen toisen erän viimeiselle minuutille, jolloin SalBan Tomi Pihkoluoma lähti hakemaan palloa laukauksensa jälkeen Happeen kulmasta. Samaan irtopalloon tuli myös Happeen Otto Tikka. Kulmassa pelaajat kietoutuivat toisiinsa samalla fyysisesti nahistellen.

Erotuomari vihelsi pelin poikki, jonka jälkeen nahistelu jatkui, kunnes erotuomari erotti pelaajat toisistaan. Tilanteen lopussa Tikan epäillään purreen Pihkoluomaa, mutta sen enempää erotuomarit kuin otteluvalvoja eivät pysty vahvistamaan näin tapahtuneen. Ottelutallenteelta ei yksiselitteisesti käy ilmi se, pureeko Tikka Pihkoluomaa tilanteessa. Sen sijaan tallenteelta käy ilmi, että Tikka ainakin yrittää purra Pihkoluomaa kyynärvarteen.

Asia on tullut vireille SalBan tehtyä tilanteen johdosta Salibandyliigan sarjamääräysten 45 §:n mukaisen ilmoituksen rikkomuksesta katsottuaan, että Tikka puree tilanteessa Pihkoluomaa.

– Kaikki asiassa esitetty selvitys huomioiden katson, ettei Tikka pure tilanteessa Pihkoluomaa aineistosta tehtävien johtopäätösten perusteella, kurinpitäjä toteaa.

SalBan maksama 500 euron käsittelymaksu määrätään palautettavaksi takaisin SalBalle

Kurinpitäjä tutkii erikseen Salibandyliigan toimitusjohtajan ja sarjavastaavan yhteisellä päätöksellä myös Tomi Pihkoluoman toiminnan kyseessä olevassa tilanteessa.

Kurinpitäjän päätös on luettavissa kokonaisuudessaan Salibandyliigan kurinpitopäätöksissä.

Jaa artikkeli