"Ollaan valmiita repimään Ruotsin karvaus auki"

Naisten maajoukkueen EFT-turnaus huipentuu klo 14.40 Suomen aikaa alkavaan Ruotsi-otteluun. Turnauksen kahdessa ottelussa Suomelle yhdeksän maalia iskeneen tehokentän hyökkääjät Eliisa Alanko ja Ella Alanko kertovat, että valmistautuminen länsinaapurin kohtaamiseen on sujunut suunnitelmien mukaan.

– Joukkueessa on sopivan rento fiilis reissun tärkeimpään peliin. Ollaan aamupäivä latailtu akkuja ja nyt pelipalaverissa alkoi virittäytyminen peliä kohti, Eliisa kertoo aamupäivän tunnelmia. 

– Tutkittiin äsken videoilta Ruotsin karvaamista ja sen avaamista, jotta ollaan valmiita repimään Ruotsin karvaus auki. Se on selvä, että kova ja fyysinen peli on edessä, kun vastassa on taitava ja hyvin liikkuva joukkue, Ella kuvailee tulevaa.

Suomi lähtee pelaamaan rohkeaa ja fyysistä peliä, jotta kaksi peliä maalierolla 23-0 voittanutta Ruotsia päästään järkyttämään.
– Meidän pitää olla hereillä alusta asti. Lähdetään pelaamaan fyysistä peliä ja saadaan sitä kautta Ruotsi epämukavuusalueelle. Niiden taitopelaajat eivät tykkää fyysisestä pelistä, niin kiva lähteä kiusaamaan, Eliisa virnistää.

– Meillä pitää olla rohkeutta pitää palloa ja malttia pelata pitkiä hyökkäyksiä. Maalivahtiin on kova luotto, Laura (Loisa) toimii meidän viimeisenä lukkona, Ella toteaa päättäväisenä.

Suora lähetys ottelusta TV4:n maksullisella saitilla, uusille katsojille tarjolla ilmaiskuukausi.

Suomen kentälliset Ruotsi-otteluun:

1.Karoliina Kujala – Elina Kujala – Sanni Nieminen, Laura Manninen – My Kippilä
2.Nina Rantala – Ella Alanko – Eliisa Alanko, Minna Kallio – Hanna Sipiläinen
3. Kristiina Kauppila – Jaana Lirkki – Juuli Hakkarainen, Mia Karjalainen – Silja Eskelinen                             

MV: Laura Loisa

Vaihdossa aloittavat Gitta Suominen, Tuuli Huuskonen ja Siru Kekkonen sekä Liisa Kokkonen (MV)

Kuvat: Per Wiklund

Jaa artikkeli