O2-Jyväskylä kiinnitti nuoret tähtensä ja maajoukkuevalmentajan

O2-Jyväskylän naisten liigajoukkue pääsi torstaina kertomaan mieluisia uutisia. Joukkueen ensi kauden päävalmentaja on U19-tyttöjen maajoukkueen valmennustiimiin kuuluva Kari Saukkonen, joka on tällä kaudella vastannut O2-Jyväskylän Tyttöakatemian valmennuksesta.

Nyt solmitun 1+1-vuotisen sopimuksen naisten joukkueen kanssa tehnyt Saukkonen jatkaa edelleen myös Tyttöakatemiassa.
-Tämä oli luonnollista jatkumoa ja hyvä ratkaisu nimenomaan pelaajien kehittämistä ajatellen. Jo nyt 7-8 Tyttöakatemian pelaajaa on ollut naisten liigajoukkueen mukana, ja jatkossa on tarkoitus niveltää edustusjoukkue ja akatemia entistä tiiviimmin toisiinsa, Saukkonen sanoi.
”Ampparittaret” joutuu todennäköisesti taistelemaan liigapaikastaan kevään karsintapeleissä, mutta se ei Saukkosta epäilyttänyt.
-Sarjataso ei ollut oleellinen asia. Tulevaisuuttahan tässä tehdään. Naisten liiga on sellainen sarja, että pelaajat on ”tehtävä” itse, sillä harva joukkue pystyy ostamaan pelaajia, Saukkonen sanoi.
-Toki olisi hyvä, että meillä olisi naisten liigajoukkue. Ihannetilanteessa sen lisäksi meillä olisi A-tyttöjen SM-sarjajoukkue. Silloin tytöillä olisi kaksi hyvää kasvupaikkaa.
Kuluvan kauden tapaan Saukkonen aikoo jatkaa reissaamista kotikaupunkinsa Mikkelin ja Jyväskylän välillä.
-Tarkoitus on, että olen paikalla kahdessa naisten ja yhdessä akatemian harjoitustapahtumassa joka viikko, sekä tietysti peleissä. Naisissa nostamme treenimäärää kolmesta neljään kertaan viikossa, Saukkonen kertoi.

Saukkosen apuna jatkavat O2:n tämän kauden päävalmentaja Jere Viljanmaa sekä maalivahtivalmentaja Jaakko Andersson. Lisäksi tiimiin haetaan yhä yhtä vahvistusta.
O2 julkisti samalla kertaa myös viisi merkittävää pelaajasopimusta. Kuluvan kauden kapteeni Jenni Meriläinen (ent. Pekkarinen) sekä joukkueen ”nuorisotähdet”, hyökkääjät Kiia-Mari Avikainen ja Veera-Maria Jalkanen, puolustaja Noora Peltola sekä maalivahti Alina Laitinen jatkavat ampparipaidassa. Meriläisen sopimus on 1+1-vuotinen, muiden 2+1-vuotisia.
Avikainen debytoi tällä kaudella U19-maajoukkueessa, ja Jalkanen on tyrkyllä samaan ryhmään. Laitinen, 14, on liigahistorian nuorin pelaaja, ja hän on torjunut tällä kaudella kaikki kolme Ampparittarien voittoa. Lupaavan Peltolan kausi meni piloille polvivamman takia.
Liigan pistepörssin top-15:ssa komeilevat Jalkanen ja Avikainen eivät ainakaan myöntäneet, että muut joukkueet olisivat kyselleet näiden siirtohaluja.
-Ainakaan minulle kukaan ei ole sellaista kertonut. Kyllä se aika selvää oli, että täällä jatketaan, Jalkanen sanoi.
Jatkossa koko potentiaalinen maajoukkuenelikko pääsee antamaan päivittäin näyttöjä maajoukkuevalmentajalle.
-Mutta ei se mitään ratkaissut. Joka päivä harjoitellaan samalla tavalla, oli valmentajana kuka tahansa, Peltola sanoi.
Saukkonen huomautti, että etenkin miesten maajoukkueen kohdalla puhuttanut kaksoisrooli voi olla myös hieman ongelmallinen.
-Usein maajoukkuevalintoja kyseenalaistetaan, kun valitaan pelaajia valmentajan seurajoukkueesta. Mutta keskitytään me vaan kasvattelemaan näitä pelaajia. Tärkeintä on pelaajien oma halu kehittyä, Saukkonen linjasi.

Samalla kertaa O2-Jyväskylän kakkosdivisioonassa pelaava miesten edustusjoukkue julkisti ensi kauden päävalmentajansa sekä viisi pelaajasopimusta. Ilkka Peltonen jatkaa vastuuluotsina 2+1 vuoden sopimuksella. Pelaajista maalivahti Henri Tikkanen sekä kenttäpelaajat Timo Hakanen, Markus Manninen, Joel Wenning ja Juho Aijasaho sopivat jatkosta ampparipaidassa. 

Kuva 02-Jyväskylältä: Veera-Maria Jalkanen (vas.), Noora Peltola ja Kiia-Mari Avikainen pääsevät jatkossa harjoittelemaan tyttöjen maajoukkuevalmentaja Kari Saukkosen opeilla.

Jaa artikkeli